Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü: Siyasi kavgayla kaybedecek bir zamanımız yok

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü: Siyasi kavgayla kaybedecek bir zamanımız yok

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Ege TV’de Siyaset Durağı programında gazeteci Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı.

ROL MODEL OLMAK ZORUNDAYIM

Gündeme Bakış'ta yer alan habere göre, henç yaşta belediye başkanı olmasının üzerinde baskı oluşturup oluşturulmaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Gümrükçü, “Benim üzerimde baskı kuran birkaç tane konu var. İlçe başkanlığını yaptım. İlçe başkanlarının siyasette ve belediyecilikte başarılı olduğunu göstermem lazım. CHP’de görev yapmış, emek vermiş ve emeğini karşılığını almış birisiyim. Dolayısıyla emek veren arkadaşlarımıza bir rol model olmak zorundayım. Çiğli halkı bizi siyaseten büyüttü, bir yere getirdi. Onların hizmet etmek zorundayım. Yaptığımız teorik siyaseti pratiğe dökme imkanı bulduğumuz bir yer. Milletvekilliği böyle değil. Yaptığımız hizmet karşılında aldığımız teşekkür ve memnuniyet hiçbir birde olmaz… Baskı oluşturuyor, o yüzden çok çalışıyorum. Çiğli’nin makus talihini yenmem gerekiyor. Kentin içinde ama Anadolu’da gelişmemiş bir kasaba gibi. Gelişmemiş ama içindeki potansiyeli olan bir kent. İşte o potansiyeli çıkarmak için çok çalışıyorum” dedi.

KULAKLARIMIZI KAPATIP İŞİMİZE ODAKLANMIŞ OLUYORUZ

Geçmiş süreçte, ilçede siyasi gerginliklerin yaşandığını, kendi döneminde bunun son bulduğunun hatırlatılması üzerine Gümrükçü, “Çiğli gergin bir yer. Makam sahibi olarak girmek isterseniz, çok rahat karşılık alırsınız. Biz sakinlikle iletişimle süreci yönetmek istiyoruz. Siyasi bir kavgayla kaybedecek bir zamanımız yok. Çiğli ilçe belediye başkanlığı yaptığım zamanda arkadaşlarımızın partide kurduğu ilişkiden kaynaklı ne kadar zaman kaybettiğini gördüm. Çok iyi bir diyalog kurarak ittifak paydaşlarımızla ortak bir çizgi oluşturduk. Bize taş atana biz çiçek atıyoruz. Kulaklarımızı kapatıp işimize odaklanmış oluyoruz. Eleştirilere açığız, kavgayı görmeyiz, duymuyoruz” diye konuştu.

İKİNCİ DÖNEM İÇİN VARIM

Çiğli Belediyesi’ne de ikinci döneme aday olduğunu söyleyen Gümrükçü, “Biz aday olduğumuzun açıklandığı gün Çiğli’de ikinci döneme aday olduğumuzu açıkladık. Bu aynı zamanda bu siyasi hedef. İki dönem belediye başkanlığını üst üste yapan yok. Bu bizim için politik hedef. Tüm arkadaşlar söylerler, iki dönem üstü üste yapılması gereken bir süreç ki ektiğinizi biçebilesiniz. Üçüncü de gözümüz yok. Allah büyük. İki dönemden aşağı bu işin yapılması zor” dedi.

SADECE BİRİNİZ DESEM DOĞRU OLMAZ

“CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile hala birlikte yol mu yürüyorsunuz?” sorusuna Gümrükçü, “Siyaset, bir kişiyle yapılan bir şey değil. Tuncay Bey ile eskiden gelen bir arkadaşlığımız var ama Tacettin Bayır’ı daha eski tanırım. Alaattin Yüksel’in il yönetiminde yer aldım. Siyasette aktif yol almış birçok arkadaşla yolumuz kesişti. Tuncay Bey CHP için çok önemli bir kişi. Kazanılması gereken bir siyasetçi. Sayın Kılıçdaroğlu başdanışmanlık görevini teslim etti. Aynı değerlendirmeyi yapıyordur. Dostluk, arkadaşlık, yoldaşlık bunlar hepimiz anahtar kelimeler. Biz dostlarımızı sayısını arttırmak için siyaset yapıyoruz. Belediye başkanlığıma geldiğimde dost kazanmaya geldim dedim. Başarının ölçütünün de bu olduğunu düşünüyorum.

CHP İzmir örgütünün temsil ettiğim bir dönem oldu. İlçe Başkanlığı döneminde PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Başkanı, Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Milletvekillerimiz Tacettin Bayır’ı, Bedri Serter’i temsil ettiğim dönem oldu. Aynı durum sadece birinizle dersem doğru bir tavır değil. Kurduğumuz ilişkileri, sadece arkadaşlık üzerinden değil, CHP ve İzmir’i katkı üzerinden değerlendiriyoruz. Tuncay Bey çok önemli katkıları oldu ve katkı koymaya devam ediyor. İl kongresinde koyduğumuz hedefleri bugün yerel yönetimlerde hayata geçirmemiz gerekiyor” yanıtı verdi.

TUNÇ SOYER’DEN SONRA YİNE TUNÇ SOYER BAŞKAN OLUR

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak isminiz geçiyor. Ne düşünüyorsunuz? Sorusuna ise Gümrükçü, “Gülüyorum, ikinci dönem belediye başkanlığını adaylığını ifade ettim. Tunç Başkanın da çok enerjik, başarılı bir başkan olduğunu görüyorum. Tunç Soyer’i desteklediğimizi de defalarca ifade ettik. Tunç Soyer’den sonra yine Tunç Soyer, başkan olur” dedi.

İZMİR ÖRGÜTÜNÜN BİRLİĞİ HERKESE LAZIM

İl kongresinden sonraki süreci değerlendiren Gümrükçü, “İzmir örgütü olarak il kongresinde ve kurultay sürecinde yaşadık. Büyükşehir Grup toplantısında kongre sürecinin kapatılması ve sahada vatandaşlarla aktif bir diyalog kurulması gerektiğini söylemiştim. Ben hala aynı noktadayım. Herkes aynı noktada. İzmir örgütünün birliği herkese lazım. İzmir’de CHP’nin ittifakı ne kadar güçlü olursa, Türkiye’de muhalefetimiz o kadar güçlü olur” dedi.

DENİZ BEY SON 6 AYDA…

CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in performansı ile ilgili soruya ise Gümrükçü, “İl kongresinde (bir önceki) Deniz Bey’in rakibiydim. Tabi ki eksik bulduğumuz noktaları vardır. Özellikle son altı ayda milletvekillerimizle belediye başkanlarımızla daha kucaklayıcı, katılımcı bir süreç yürüttüğünü gözlemliyoruz. Siyaset katılımcılıkla daha da güçlenir. Milletvekili olup, olmaması kendisi karar verecek. Ön seçim olursa delegemiz, olmasa genel merkezimiz karar verecek. Milletvekili aday olması yönünde kanuni bir engel de yok. Ama ortada bir seçim yok” dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İN ÇİĞLİ’YE YAPTIĞI YATIRIM RAKAMLAR ZATEN BÜYÜK

Gümrükçü, “Çiğli hizmete aç bir ilçe. Ne yaparsanız, yapın, çok görülür kılamayacağınız bir yer. Çöpteki gelişim, tramvay… Tramvay sadece kendisi 500-600 milyon TL. Yeni yapılan yollar, açılan parklar… Bir ortaklığımız var, bu ortaklıktan memnunluğumuz var. Tabi ki bunun artırmamız gerekiyor. Ağustos, Eylül gibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ile projeleri masaya yatıracağız. Karşılıkla bir insanı diyaloğumuz var, daha artacak. Bazı eksiklerimiz var, bunu kendi içimizde konuştuk. Çiğli’ye yapılan yatırım olarak rakamlar zaten yüksek. Nüfus daha yüksek olduğu ilçelere bakıldığında, belki Çiğli rakamsal olarak bazı ilçelerinin önüne geçiyordur” dedi.

Etiketler
Kavga