Narlıdere Belediye Başkanı Engin: Pandemiyi bahane ederek projelerimize ara vermedik

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin Can Radyo'ya konuk oldu.

Narlıdere Belediye Başkanı Engin: Pandemiyi bahane ederek projelerimize ara vermedik

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin Can Radyo'ya konuk oldu.

Kentsel dönüşümden pandemi sürecine kadar pek çok konu konuşulduğu programda, Engin pandemi sürecini değerlendirerek, "Pandemiyi bahane ederek projelerimize ara vermedik. Bahanemiz yok" ifadelerini kullandı.

Programdan satır başları şöyle:

''SÜREÇ MERKEZİ YÖNETİM TARAFINDAN YÖNETİLEMEDİ''

''Yaklaşık bir yıldır maske konusunda yurttaşlarımız çok duyarlı. Maske takmayan yok. En büyük bulaş kafe ve restoranlardan bulaştığı görülüyor. Bu kapanma ile vaka sayısı azaldı.

Biz de belediyede çalışan personel sayısını azallttık. Burada önemli soru bu kafe sahipleri nasıl geçinecek. Sadece kafe sahipleri değil. Kafelerin alt sektörleri de çok etkilendi. Bu süreç merkezi yönetim tarafından yönetilemedi.

''HAZIRLIĞIMIZI YAPMAMIZ GEREKİYOR''

Bu bir kriz burada artık ideolojik tartışmalar, ayrıştırmalar olmamalı. Valilikle, kaymakamlığımızla dayanışmayla buralara getirdik bu süreci. İki yıl daha bu virüsün hayatımızda kalacak gibi görülüyor. Hazırlığımızı ona göre yapmamız gerekiyor.

Dikey kentleşme modelinden yatay kentleşme modeline
Narlıderde depremden hasar gören ağır hasarlı bina sayısı çok fazla değil. Bugün bunlara yaşamamış olmamızın nedeni ovalara kurulan binalara imar izni verilmesi. Yeni imar vermemek gerek. Bu binaları dönüştürülmesi veya taşınması gerekiyor.

İlk defa bir arsayı imara açmayı düşünüyorsanız kat iznini çok fazla vermemelisiniz. İzmirliler olarak büyük bir dram yaşadık. İnsanlarımızı kaybettik. Hep beraber bu yaraları sardık. Ancak on yıl daha önümüzde bu kentsel dönüşüm sorunu duruyor. Bir emekli maaşı ile geçinen bundan 20 yıl önce kooperatiften ev almış bir vatandaş bu binasını nasıl dönüştürebilir. Yeni modeller geliştirilmeli.

Geliştirilen eni modellerde rezerv alanlarına devlet destekli yeni binalar yapılmalı ve vatandaş bu binalara cüzi miktarlar ödeyip sahip olmalı. Ulaşım ve alt yapısı olan alanlara rezerv alanları kurularak insanları buralara taşınmayı özendirilmeli. Şehir içindeki yoğunluğu azaltmak gerekiyor. Burada tarım alanlarına bina yapılmamalı. Dikey kentleşme modelinden yatay kentleşme modeline geçilmeli.

''PROJELER HAZIR''

Bu krizin bizi yönlendirmesine alt etmesine izin vermememiz gerekiyor. Bu krizi yönetmemiz gerekiyor. Biz de öyle yaptık. Narlıdere'de vaddetttiğimiz projelerin hemen hemen hepsini ya bitirdik, ya başladık ya da projeleri hazır. Başkanlığımız bittiğinde bitecek hepsi.''

''BAHANEYE SIĞINMADIK''

İkinci yılını değerlendiren Başkan Engin şöyle konuştu: "Bahaneye sığınıp pandemi vardı, deprem oldu demedik. Hiçbir bahanemiz yok. Tüm çalışmalarımız devam ediyor. Pir Sultan Abdal Parkı ile Yukarıköy Rekreasyon Projesi’ni tamamladık. Tenis Kortlarının temel atımına başlıyoruz. Mandalin kafeyi açtık.Yüzme havuzu açtık.

Tüm bunları pandemi döneminde yaptık. Vaad ettiğimizin iki katını yapacağız.Önümüzdeki üç yılda tüm sorun yaratan kamu araçlarını yenileyeceğiz. Yol yapım araçları, temşzlik araçları... Vatandaşlar iyi ki CHP'ye oy vermişim demeli.

Bunların yanında uluslararası Slow Food Hareketine üye olduk. Slow Food küçük üreticiyi destekleyen bir hareket. Slow Food sağlıklı, yavaş gıda demek. Bu Narlıdere'nin 30 yıllık bir hedefi. Ekmeğimizi buradan kazanacağız. Dünyanın en büyük gıda hareketi olan Slow Food’un simgesi salyangoz heykelini yaptık. Yürüyüş yolları yaptık. Tüm Narlıde'yi ışıklandırdık.

Narlıdere denizle orman içinde çok güzel bir ilçe. Metro bittiğinde günübirlik turizm ilçesi olmasını istiyoruz. Narlıdere Belediyesi olarak mücadele ettiği lösemiye 4 yaşında yenilen Ateş Arel Özkan'ın adını, Altıevler Mahallesi'nde, evinin yakınında yeni yapılan parka verdik. Doğan her bebeğe hoş geldin bebek hizmetimiz var. Nikah salonu yaptık. Sayamadığım pekçok hizetimiz var. Muhtarlarımıza belediye meclisi üyelerimize teşekkür ederim hepsi çok çalışıyoruz.''

Etiketler
Narlıdere