İzmir Konak Belediye Meclisi'nden kritik kararlar

Konak Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen; tarihi Alanyalı Konağı’nın Kurtuluş Müzesi olarak kullanılması hakkındaki önergeye ilişkin konuşan Başkan Abdül Batur, “Bugün çok önemli bir çalışmanın temeli atılıyor." dedi.

İzmir Konak Belediye Meclisi'nden kritik kararlar

Konak Belediyesi Mart ayı olağan ikinci meclis oturumu Konak Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda önemli kararlar alındı.

HATAY VE ALSANCAK İÇİN KRİTİK ÇALIŞMA

İZ Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda; kentte 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonucu ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1 Ocak 1998 öncesinde ruhsat alarak yapılaşmış yapılar veya 6306 Sayılı yasa kapsamında riskli yapı olarak belirlenen yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak uygulama çalışmalarında uyulacak usul ve esaslar gereği Hatay ve Alsancak bölgelerinde mevcut plandaki durumu korunacak alan (K) sınırlarının belirlenmesi ve bu alanlarda yapılacak uygulamalara yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu önerilerinin görüşülmesini içeren önerge ilgili komisyonlara gönderildi. Söz konusu önerge komisyonlarda görüşüldükten sonra bir sonraki meclis toplantısında oylanarak Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek.

Önergeye ilişkin konuşan Başkan Abdül Batur, “Bu iki madde geçtiğimiz hafta Büyükşehir Meclisi’nde büyük bir konsensüs ile onaylanan kent içindeki dönüşümü teşvik edecek mevcut plandaki durumu korunacak alanların belirlenmesi ile ilgili. Konak’ta Hatay ve Alsancak olmak üzere 2 bölge seçildi.

Bunlarla ilgili önümüzdeki hafta olağanüstü bir meclis yapacağız, bir an evvel Büyükşehir’e gitmesi ve değerlendirilmesi, vatandaşın da rahatlaması noktasında…” açıklamasını yaptı.

ALANYALI KONAĞI MÜZE OLUYOR

Mecliste onaylanan gündem maddesi doğrultusunda tarihi Alanyalı Konağı, ‘Kurtuluşumuzun 100.Yılı Anı Evi’ (Kurtuluş Müzesi) olarak kullanılacak. Söz konusu çalışmanın hayata geçmesine ilişkin hizmet protokolünün imzalanması adına Başkan Batur’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Anı Evi projesi hakkında konuşan Başkan Abdül Batur, “Bugün çok önemli bir çalışmanın temeli atılıyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılında böyle bir eserin ortaya çıkması gerçekten çok güzel olacak. Tüm meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu projeye olan katkılarından ve duyarlı yaklaşımından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e de teşekkür ediyorum” dedi.

“ATATÜRK, ‘BENİM GÖNLÜMÜN BAŞKENTİ İZMİR’ DEMİŞTİR”

Projeyle ilgili yürütülecek komisyonun başkanı olan CHP Meclis Üyesi Ulvi Puğ, “Bu projenin hayata geçmesi bir İzmirli, bir Atatürkçü olarak bizim için çok önemli. Biz İstiklal Marşı’nı söyleyebiliyorsak önce bağımsız devlet olmamız lazım, bağımsız devlet olmamızı da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm millet olarak kazandığımız Kurtuluş Savaşı’mıza borçluyuz.

Biz de İzmir’in ve Türk Milleti’nin kurtuluşunun 100. Yılında bunun önemine yakışır bir anı evi yapmak istiyorduk. Bu maddenin geçmesiyle bunun somut bir adımını atıyoruz.

Hep, ‘Türkiye’nin başkenti Ankara’dır, Türkiye’nin ticari başkenti İstanbul’dur ama Atatürkçülüğün başkenti İzmir’dir’ derim. Bunun da belgesini buldum. Atatürk Salih Bozok’a yazdığı mektupta; ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’dır ama benim gönlümün başkenti İzmir’dir’ demiş. Bu belgeyi getirip Anı Evi’nin en görünür yerine asarsak biz de İzmir’e karşı olan

Etiketler
Alanya İzmir Abdül Batur