Muhittin Böcek 4 ay sonra görevinin başına böyle geçti

Koronavirüs tedavisi sonrası akciğerlerinde oluşan hasar nedeniyle 64 gün yoğun bakımda kalan ve 108 günlük tedavisinin ardından taburcu edilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bugün görevinin başına geçti.

ANTALYA, (DHA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, 17 Ağustos'ta koronavirüs nedeniyle tedaviye alındı. Sağlık durumu ağırlaşınca 7 Eylül'de alındığı yoğun bakımda 64 gün kalan Başkan Böcek, 9 Kasım'da normal servise çıkarıldı. Başkan Böcek, 108 günün sonunda Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden taburcu oldu.

Tedavisi evinde devam eden Başkan Böcek, bugün saat 14.45 sıralarında makam aracıyla Büyükşehir Belediye binasına gelerek görevinin başına geçti.

Yaklaşık 4 ay sonra belediyeye gelen Başkan Böcek'e koronavirüs tedbirleri nedeniyle herhangi bir karşılama töreni düzenlenmedi.

Belediye girişinde aracından çevredekilere el sallayan Böcek, “Önümüzdeki günlerde basın toplantısı yapacağım. Sizleri çok seviyorum" dedi.

VEKALETİ GERİ ALDI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, her yeri dezenfekte edilen makam odasında Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer'i kabul etti ve bir süre görüştü.

Başkan Vekili Hacıarifoğlu, çıkışta Başkan Böcek'in sağlık durumuyla ilgili soru üzerine, "Sağlığı gayet iyi" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, ayrıca Özel Kalem Müdürlüğü aracılığıyla göreve döndüğünü resmi yazışma ile duyurdu.

Başkan Böcek, resmi duyuruda, "17 Ağustos 2020 tarihinde ayrıldığım hastalık iznimden dönerek 8 Aralık 2020 tarihinde göreve başladım. Bilgi ve gereğini arz ve rica ederim" dedi.

Resmi yazı, Antalya Valiliği ve kamu kurumlarına gönderildi, Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu'na tebliğ edildi.

Başkanlık katına çıkan ve Başkan Böcek'e 'geçmiş olsun' demek için gelen daire başkanları ve şube müdürlerinin tamamının maskeli olmasına rağmen zaman zaman sosyal mesafeye uymadığı gözlendi.

Başkan Böcek'in Büyükşehir Belediyesi'ndeki ana yerleşke binasındaki makam odası ile Atatürk Kültür Merkezi'ndeki başkanlık ofisinde çalışmalarını sürdüreceği, her iki makam odasında gerekli sağlık donanımlarının düzenlendiği açıklandı. (DHA)

Etiketler
Antalya Muhittin Böcek