Çiğli'de TİS krizinde mutlu son

Çiğli Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında tıkanan TİS görüşmeleri uzlaşıyla sonuçlandı. Grev kararı asan sendika yetkilileri ile Belediye Başkanı Gümrükçü bir araya geldi.

Çiğli'de TİS krizinde mutlu son

Çiğli Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası 8 Nolu Şube arasında tıkanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde flaş bir gelişme oldu. Grev kararını belediye binasına asan sendikanın yetkilileri ile Belediye Başkanı Utku Gümrükçü bir araya geldi ve sorun çözüldü.

860 personeli ilgilendiren süreç için konuşan Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, “Net ücretlerimizde bin liralık artış istiyorduk. 900 lira net artışta anlaştık. İkinci yıl için de enflasyon artışın artı 2 puan belediye tarafından verilecek. Sosyal paketlerimiz de iyileştirme var” dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de yaptığı açıklamada, “TİS sürecini noktaladık. İşçilerimizi ekonomik anlamda destekledik. Belediyemizde hizmetlerin aksamamasını istiyoruz. İş barışı önemlidir. Zafer emekçilerindir” açıklamasında bulundu.

Sürece Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı da müdahil oldu. İl Başkanı Deniz Yücel’in talimatıyla Sendikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner de krizin çözümü noktasında devreye girdi.

Etiketler
Grev Sendika Çiğli Belediyesi