'Şimdiki Zaman Siyaset' çiçekçilere nefes oldu

Geçtiğimiz hafta Halk Tv’de yayınlanan ve Gazeteciler Gürkan Hacır, Barış Yarkadaş, Elfin Tataroğlu ve İsmail Saymaz’ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programı, Türkiye’de önemli bir gelişmeye zemin hazırladı.

'Şimdiki Zaman Siyaset' çiçekçilere nefes oldu

Programın yerel yönetimler bölümünde Barış Yarkadaş, İzmir Balçova Belediyesi’nin yerel üreticilerden satın aldığı 400 bin dal çiçeği Anneler Günü’nde Balçova Halkı’na dağıtacağını anlatan bir video izletti.

Tüm Yerel Yöneticilere çağrıda bulunan Gazeteci Barış Yarkadaş bu uygulamanın örnek olmasını isteyerek hükümete de çağrıda bulundu.

Çiçek üreticilerinin ve sektörün diğer çalışanlarının dört gözle Anneler Gününü beklediğini ifade eden Yarkadaş “Sokağa çıkma yasağına denk gelen Anneler Gününde çiçekçilere esneklik yapılmasını” önerdi.

'Şimdiki Zaman Siyaset' çiçekçilere nefes oldu - Resim : 1

Gazetecilerin bu önerisi karşılık buldu. Birçok belediye aldıkları çiçekleri Anneler Gününde vatandaşlara ulaştırdı. İzmir ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri gibi büyük belediyeler bu çağrıya destek verdi. İçişler Bakanlığı da Anneler Günü’nde çiçekçilerin evlere servis yapabileceği yönünde genelge çıkardı.

Koronavirüs Salgını nedeniyle tüm sektörler gibi zor durumda olan çiçekçilik sektörü bu sayede nefes almış oldu.

'Şimdiki Zaman Siyaset' çiçekçilere nefes oldu - Resim : 2

Etiketler
Barış Yarkadaş Halk TV İsmail Saymaz Türkiye