Gürbüz: Foça'da koronavirüs vakası yok

Foça Belediye Başkan Fatih Gürbüz, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye Başkanı Gürbüz yer yer sorulara cevap verirken zaman zaman da ilçesiyle ilgili bilgiler sundu.

Gürbüz: Foça'da koronavirüs vakası yok

Foça Belediye Başkan Fatih Gürbüz, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye Başkanı Gürbüz yer yer sorulara cevap verirken zaman zaman da ilçesiyle ilgili bilgiler sundu.

KORONAVİRÜSÜ ATLATALIM DA HERKES GELSİN, FOÇA DOLSUN, TAŞSIN!

Koronavirüs salgının yaşandığı günlerde turizm ilçelerinde yazlıkçı vatandaş sayısının arttığı biliniyor. Çok sayıda nüfusun Ege ya da Akdeniz’deki ilçelere akın ettiği ve bazı belediye başkanlarının bu noktada önlemleri aldığı da basına yansıdı. Bu konuyla ilgili kısa açıklama yapan Gürbüz, “Şu işleri bir halledelim hepiniz gelin. Dolsun taşsın Foça!” dedi.

HAKLARI ÖDENMEZ!

Belediyenin çalışma sistemiyle ilgili konuşan Gürbüz, “Vardiyalı çalışıyoruz. Bir birimde 2 kişi kalacak şekilde okuyor. En zor işi de dışarıdaki arkadaşlarımız yapıyor. Yük onlarda, onlar çekiyor. Hakları ödenmez” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZIN MÜJDESİNİ YAKINDA VERECEĞİM

İlçedeki bazı bölgelerin düzenlemeye tabii olacağının söyleyen Gürbüz öte yandan bir gelişmeden söz etti. Gürbüz, “1/1000’lik koruma amaçlı imar planını çıkaralım her yerde düzenleme olacak. Doğalgazın de yakında müjdesini vereceğim” dedi.

FOÇA’DA KORONA VAKAMIZ YOK!

Koronavirüs ile ilgili vatandaşlar arasında yayılan haberlere dair konuşan Gürbüz, “Küçük ilçelerde işlerde ‘mış’lar, ‘miş’ler bitmez. Bir şey olsa söylerim gönlümüz rahat olsun. Çok şükür şu an hiçbir vakamız yok” açıklamasında bulundu.

SAĞLIĞIMIZ YERİNE GELSİN HEPSİ OLACAK

Belediyecilik faaliyetlerini hatırlatan bir vatandaşın yorumu sonrasında konuşan Gürbüz, “İş yine temizliğe, altyapıya döndü. Ben sağlığımız yerine gelsin hepsi olacak diyorum. İşin ciddiyetini anlamıyoruz ama anlamamız gerekiyor” dedi.

YAŞLILAR DIŞARI ÇIKMASIN DİYE ARTIK EN SONUNDA EVLERİNİN ÖNÜNÜ KAZACAĞIM

Gürbüz, sokağa çıkma yasağı için uyardığı bir vatandaş tarafından kendisine bastonla vurulmasının hatırlatılması üzerine de, “O ilk defa vurmuyor ki senelerdir yapıyor. Bir tek ben değil, bir ton kişi yemiştir bastonunu” açıklamasını yaptı. Gürbüz ayrıca yaşlıların durumuna değinirken, “Yaşlılar dışarı çıkmasın diye artık en sonunda evlerinin önünü kazacağım” şeklinde bir espri yaptı. Gürbüz, “Yüzümüz gülsün diye canlı yayın yapıyorum. Sizleri de özlüyorum” diye konuştu.

MASKEYİ HASTALARIN TAKMASI LAZIM

‘Siz niye maske takmıyorsunuz?’ şeklinde gelen soruyu cevaplayan Gürbüz, “Çünkü mesafeyi koruyorum. Hasta da değilim. Normalde hastaların takması lazım... Ben de 2-3 gündür temizlik yapıldığı için takıyorum aslında” dedi.

GELMEK İSTEYENLER GELEBİLİR, EN FAZLA GİRİŞTE 10 DAKİKA BEKLERSİNİZ

Gürbüz ayrıca vatandaşların bilgi sahibi olması gereken konularda açıklama yaptı ve “Foça’da artık dolmuşlar 8 kişi alıyorlar. Sonrasında maske ve eldivenlerinizi bizim göstereceğimiz çöplere atın. Foça’da vaka da yok. İçiniz rahat olsun. Gelmek isteyenler gelebilir, kapımız açık. Girişteki kontrolde en fazla 10 dakika beklerisiniz, sıkıntımız bu olur” ifadelerini kullandı.

ISRARLAR ÜZERİNE HASTANEYİ ARATTI, TEYİT ETTİRDİ!

Yorumların artması üzerine Gürbüz belediye personeline, ‘Devlet hastanesine koronavirüsle ilgili vaka var mı?’ diye sorar mısın” dedi. Daha sonra sohbete devam etti. Ardından personel gelerek Gürbüz’e bilgi verdi. Gürbüz de, “Tekrar sorduk. Daha çok şükür pozitif konan tanı yok. Herkes böyle evinde kalsın işte. Sınırları tutarsak, oradan buradan gelme olayını çözersek, dışarı çıkmazsak, ellerimiz yıkar, mesafeyi korursak bir şey yaşamayacağız. Bu kadar kolay…” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI OLARAK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDEMEM!

Yaşlı vatandaşların dışarı çıkmasıyla ilgili gelen yorum ve isteklerin ardından söze devam eden Gürbüz, “Bankları mı kaldıralım? Bir o kaldı zaten, onu da yapalım” derken sokağa çıkma yasağına dair de, “Biz genelgeye uyuyoruz. Ben belediye başkanı olarak sokağa çıkma yasağı ilan edemem. Ama dışarı çıkıp yakalanan olursa 3 bin TL üzerinde cezası var” açıklamasını yaptı. Gürbüz yaşlı bir vatandaşın ısrarı üzerine de, “Çıkma Zekiye teyzeciğim. Tutturdun çıkacağım diye! 65 yaşındasın. Bir şey istiyorsan söyle ben göndereyim” dedi. Gürbüz pazar yerlerinin şimdilik açık kalacağının da bilgisini verdi.

1 SENEDE BELEDİYE BAŞKANIN YAŞAYACAĞI HER ŞEYİ YAŞADIK HERHALDE, METEOR DA DÜŞERSE TAMAM ARTIK!

Geçtiğimiz 31 Mart’ta gerçekleşen seçimlerde sandıktan çıkan ve başkanlık koltuğuna oturan Gürbüz, geçen süreyle ilgili değerlendirme yaparken, “1 senede belediye bir başkanının başına gelebilecek her şey geldi herhalde. Tam yol alıyoruz bir şey oluyor. Deprem oldu dünya kadar çocuğumuz şehit oldu. En sonunda da bu oldu. Olsun, bunlar da geçecek. Daha güzel günler bizi bekliyor. Umutsuzluk yok. Kaldırım da yapılır, parklar da yapılır, hepsi yapılır. Önemli olsan sağlığımız yerinde olsun. Meteor da düşerse tamam artık” açıklamasını yaptı.

TUNÇ BAŞKAN BENİ ÖLDÜRDÜ!

Spor üzerine gelen soruyu yanıtlayan Gürbüz, “Geçen gün koştum Tunç başkanımla, ciğerimi düşürdüm. Spora başladım, 5’inci günü spor salonları kapatıldı. Şans mı var bende?” dedi. Bir vatandaşın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in performansıyla ilgili sorusuna yanıt veren Gürbüz, “Çok iyi! Müthiş iyi Tunç Başkan! Beni öldürdü” diye konuştu.

RUTİN 1 GÜNÜNDE YAPTIKLARINI SIRALADI

Gürbüz, ‘Rutin bir gününüz nasıl geçiyor?’ sorusuna ise verdiği cevapta, “Belediyeye geliyorum. Saat 11:30’da çıkıyoruz, Foça’nın her köyünü geziyorum. Akşam oluyor. Marketten bir şeyler alıp eve geçiyoruz, yemek yiyoruz hep beraber. Sonra arkadaşlarımla da görüşüyorum. Belediye haricinde de bir şeyler konuşmak istiyorum. Makara yapıyoruz rahatlıyorum. Eve gidip yatıyorum” dedi. Gürbüz futbol oynamayı çok özlediğini de aktarırken, “ Futbol oynayamıyorum. En özlediğim şeylerden birisi futbol oynamak” açıklamasını yaptı.

ŞU AN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BİLE İŞ KONUSUNDA BİR ŞEY YAPAMAZ!

Bir gencin belediyeye iş başvurusunda bulunduğunu hatırlatması üzerine konuşan Gürbüz, “Şu an hiç kimseyi işe alamazlar kardeşim. Ben değil büyükşehir belediye başkanımız bile bir şey yapamaz. Normalleşmemiz lazım. Sonrasında bir şeyler yapmak isterim” ifadesini kullandı.

Etiketler
Fatih Gürbüz