CHP Karabağlar'da Mehmet Türkbay yola çıktı

Cumhuriyet Halk Partisin’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrasında tüm dikkatler 14 Aralık’ta başlayacak ilçe kongre sürecine ve adaylık açıklamalarına çevrildi.

CHP Karabağlar'da Mehmet Türkbay yola çıktı

Mevcut il başkanı Ali İhsan Yıldız’ın yeniden aday olması sonucunda Karabağlar’da gözler muhalefetin adayına çevrilmişti.

Karabağlar eski ilçe yöneticisi Mehmet Türkbay, adaylığını CHP Karabağlar ilçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu.

Türkbay ‘’ CHP de 21 Aralık’ta yapılacak kongrede aday olmak üzere burada bulunan değerli dostlarımıza, partili arkadaşlarımızın desteğiyle Karabağlar’da ilçe başkanlığına aday olmak üzere görevlendirildim. Değerli dostlarım bana, bu süreçte Karabağlarda sana ihtiyaç var dediler. Fikri hür vicdanı hür arkadaşlarımız Karabağlar'ı senin derleyip senin toparlaman lazım sözleri üzerine bugün huzurunuza gelip adaylık müracatında bulundum.’’ ifadelerini kullandı.

Bu yolu birlikte yürüyeceğiz

Adaylık sürecindeki yol haritasına da değinen Türkbay ‘’ Bu yolu birlikte yürüyeceğiz, el ele, kol kola bu sonuca birlikte ulaşacağız. Ben olmayacağım bir olacağız. Değerli dostlar, ilçeyle ilgili , ilçe çalışmalarımla ilgili konusmayı doğal olarak kongrede ayrıntılı şekilde yapacağım, ama bir iki birşey söylemeden geçmeyeceğim, ilçe başkanı olduğumuzda ilçeyi birlikte yöneteceğiz, hepiniz bir ilçe yöneticisi hepiniz bir ilçe başkanı olacaksınız, bizim en büyük zenginliğimiz deneyimli üyelerimizdir. Bu bence en büyük zenginliktir. Ben bu zenginliği kullanıcağım,bu zenginliğimizi hayata geçiriceğim ve birlikte yönetip birlite kazanacağız.''

Türkbay ‘’ Partiye hizmet etmek için illa görevli olmak şart değil’’

Kendini tanımayanlara da seslenen Türkbay ‘’ Bu tür aday açıklamalarında İzmirlilerin arasında beni tanımayan arkadaşlarımız da mevcuttur. Onlar için kendimi tanıtmak istiyorum izin verirseniz. Değerli dostlarım ben Karabağlar çocuğuyum, evimiz Karabağlar Yunus Emre Mahallesi'ndeydi, Karabağlar'ın her tarafında ayak izlerim var. Orta okuldan avukatlık stajına kadar buralarda inşaatlarda demir bağlayarak bu seviyelere geldim . Avukatlık yapıyorum. Biri kız, biri erkek olmak üzere 2 çocuğum var. Benim ilçe başkanlığı ile ilgili bir düşüncem yoktu açık söylemek gerekirse, ancak partim bana bir görev verdi. Ben bu güne kadar partim bana ne görev verdiyse onu yaptım . Partim bana Kınık’ta afiş asan arkadaşımız yargılanıyor dedi, ben işimi birakıp Kınık'a gidip arkadaşımızın davasına baktım. Tire, Foça, Bergama'da faşist yönetim tarafından el konulan binalar var dendi, ben Tire'ye 7 yıl gittim geldim . Foça'daki ilçe binamızda da benim imzam var Tire ilçe binamızda da benim imzam var. Partiye hizmet yapmak için illa bir görevde olmak şart değil, görevde olmadan da yapabilirisiniz. Ben bu saydıklarımı yaparken resmi bir görevim olmadan yaptım. Ben bunları neden anlatıyorum ? Mustafa Balbay Silivri'de yargılanırken buradan kadınlarımız onun yanına gitti, onların ben ellerinden öpüyorum . Bir gün kapım çalındı. Narlıdere’den Fatma Fail isimli partili bir arkadasımız yanında 10 tane kadın ile bilikte bana biz Silivri’ye gittiklerinde mahkemeye itiraz ettiklerini ve tepki gösterdiklerini söyledi. Mahkeme bu yüzden onlara dava açmış, bana il binasına, ilçe binasına gittik kapılar yüzümüze kapandı dediler, gittim onların davalarına katıldım beraat ettik o davalardan da. Yerel seçimlerde hiçbir sıfatım yokken Foça’da 4.400 asker listeye kaydoldu diye gittik oraya çalıştık. Herkes Ankara'da adaylık kovalarken biz Foça’da partimiz için çalıştık .

Buca’da 968 polis okulu öğrencisi aski sürecinde kayıt yaptığında itiraz yapacak avukat bulunamıyordu, herkes Ankara'daydı. O zaman yine bu Mehmet kardeşiniz işini gücünü bıraktı onlarla uğraştı. Benim kapım her zaman açık, gelip görürsünüz. Partim bana bir görev verirse ben her zaman yapararım.’’ diye konuştu.

‘’Ben tecrübeli partili arkadaşlarıızı da kullanacağım’’

Karabağlar’da gördüğü en büyük sorunun tecrübeli isimlerin kullanılamaması olduğunu söyleyen Türkbay ‘’Bu yolu birlikte yürüyeceğiz. El ele, kol kola, bu sonuca birlikte ulaşacağız. Ben olmayacağım bir olucağız . Değerli dostlar ilçeyle ilgili , ilçe çalışmalarımla ilgili konuşmayı doğal olarak kongrede ayrıntılı şekilde yapacağım ama bir iki birşey söylemeden geçmeyeceğım , ilçe başkanı olduğumuzda ilçeyi birlikte yöneteceğiz , hepiniz bir ilçe yöneticisi hepiniz bir ilçe başkanı olacaksınız.Bizim en büyük zenginliğimiz deneyimli üyelerimizdir. Bu bence en büyük zenginliktir. Ben bu zenginliği kullanacağım ve bu zenginliğimizi hayata geçireceğim.Karabağları birlikte yönetip birlikte kazanacağız.’’dedi.

Etiketler
Kongre Seçim Karabağlar