Tepkiler sonuç verdi! Muğla’da SİT alanındaki kömür sondajı durduruldu

Muğla'nın Karabağlar Yaylası'nda MTA Genel Müdürlüğü'nce taşkömürü araması için sondaj çalışmaları tepkiler üzerine sonlandırıldı.

Tepkiler sonuç verdi! Muğla’da SİT alanındaki kömür sondajı durduruldu

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde bahsettiği Muğla'nın Karabağlar Yaylası, doğa harikası olmaktan çıkıyor. 3'üncü Derece Doğal Sit Alanı'nda bulunması nedeniyle izinsiz çivi dahi çakılması yasak olan yaylada, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nce taşkömürü araması için sondaj çalışmaları başlatıldı.

Yöre halkı, sondaj çalışmalarına tepki gösterdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün de "Ülkemizin tüm güzelliklerine yapılan haksızlıklara karşı olduğumuz gibi Menteşe ilçemizin yüreği Karabağları korumaya tüm gücümüzle devam edecek, serinliği ve güzellikleri ile nam salan yaylamızın kömürle anılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Tepkiler üzerine AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, üçüncü derece doğal SİT alanında bulunan Muğla’nın Karabağlar Yaylası’nda Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşkömürü sondaj çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı.

Etiketler
Muğla Sondaj Karabağlar