İzmirli veterinerler yaralı yaban hayvanları için harekete geçti

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Menderes ile Seferihisar ilçelerine kadar ulaşan, 500 hektarlık alana zarar veren yangını söndürme çalışmaları sürerken veterinerler yaralı hayvanların tedavisi için harekete geçti.

İzmirli veterinerler yaralı yaban hayvanları için harekete geçti

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Menderes ile Seferihisar ilçelerine kadar ulaşan, 500 hektarlık alana zarar veren yangını söndürme çalışmaları sürerken, İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Gökhan Özdemir de yazılı açıklama yaptı.

Yangının en kısa sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanmasını dileyen Özdemir, "Bu süreçte orman yangınları nedeniyle mağdur olan yaralı yaban hayvanları için elimizden gelen katkıyı ortaya koyacağımızı belirtmek istiyoruz. Her zaman hatırlattığımız gibi, yanan sadece ormanlarımız değil, kaybımız da sadece hektarlık alanlar değil.

Kaybettiğimiz doğal varlığımızın içinde yaban hayatın üyesi ve bizlere emanet canlılar da var. Biz veteriner hekimler olarak bu zor zamanda, yangınla mücadele sırasında yaralanmış olan yaban hayvanlarına ilk müdahalelerini yapmak amacıyla gönüllü klinisyen meslektaşlarımızla yardıma hazırız" dedi.

Etiketler
Orman yangınları İzmir Veteriner Zarar