Kırşehir'e İzmir modeli

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun daveti üzerine kente giden isimler deneyimlerini paylaşırken belediye bürokratlarıyla da bir araya geldi. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun daveti üzerine kente giden isimler deneyimler

Kırşehir'e İzmir modeli

Aralarında, Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi eski Başkanı Ziya Çavdar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Hacı Aslan, Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Başkanı Duriye Kayserilioğlu, Eğitim Danışmanı Osman Çağrı Şahin ve Zeytinli Köşk Uluslararası Sanat Festivali Koordinatörü Turgut Kahraman’dan oluşan heyet Kırşehir’e gitti.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun daveti üzerine kente giden isimler deneyimlerini paylaşırken belediye bürokratlarıyla da bir araya geldi.

İzmir heyeti, yıllardır belediyelerde uygulanan kooperatifleşme, kadın örgütlenmesi, semt evleri gibi sistemleri anlattı. Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da şimdi bizzat eşi Fatma Çalkaya tarafından yürütülen çalışmaların başlangıç hikayesini paylaştı. Çalkaya, Köy Enstitüleri ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmişte İzmir’e geldiği eğitim çalıştayı gibi konular hakkında da bilgi verdi.

Kırşehir’de ziyaretlerde bulunan heyet, Kadın Emek Pazar’ında ve Belediyenin yeni açacağı Topraksız Tarım Serası’nda incelemelerde bulundu. Heyet ardından Hacıbektaş Dergahı’na gittikten sonra Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş Altıok’u da ziyaret etti.




Etiketler
Kırşehir İzmir Selahattin Ekicioğlu