Oscar 2020

EN İYİ KADIN OYUNCU: Renée Zellweger (Judy) 2004 yılında ‘Cold Mountain’ filmi ile en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar ödülünü kazanan Renée dün gece...

EN İYİ KADIN OYUNCU: Renée Zellweger (Judy)

2004 yılında ‘Cold Mountain’ filmi ile en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar ödülünü kazanan Renée dün gece de ‘Judy’ filmi ile en iyi kadın oyuncu Oscar ödülünü evine götürdü. Renée’nin ilk ödüllü filmi olan ‘Cold Mountain’da Jüpiter’in yükselen burcunda yerleştiğini görüyoruz.

Bu sene de sahne evi olan 5. evinde yerleşmiş durumda. Sahne performansını ve yaratıcılığını ön plana çıkarmak için güçlü bir çalışma içine girdiğini gösteriyor. 2019’dan beri Uranüs Boğa burcundaki güneşi ile 9. evinde birleşimde; bu da Renée’ye, başka uluslararası ödüllerle birlikte Akademi Ödülü’nü de getirdi. Uranüs Renée’nin sabır gösterdiği konularda onu harekete geçirmiş ve uyandırmış olacak ki, kendini iyi yansıtabileceği bir teklifi ortaya çıkarmış.

Aslan burcundaki Ay’ına yakın derecelerdeki 9 Şubat’taki Dolunay onun duygusal hayatı ile birlikte sahnesini çok parlatmış duruyor. Gerçek bir aktrisi (Judy Garland) canlandırdığı ‘Judy’ filminde bir anne/kadın olarak canlandırdığı bu karakter onunla çok uyumlu oluşunun etkisiyle, oyuncuyu devleştirmiş gibi duruyor.

Progress haritasında da yakın zamanda İkizler burcunda yeni ay olmuş. Bu da iş hayatında yeni bir gündemi başlatmak isteyeceği ve daha fazla göz önünde olacağı bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Belli ki iletişim yeteneğini daha fazla kullanma çabası içinde. Kendinden daha sıkça bahsedeceğiz.

EN İYİ ERKEK OYUNCU: Joaquin Phoenix (‘Joker’)

‘Joker’ benim bu sene en fazla etkilendiğim filmdi diyebilirim. Müzik, görüntü ve senaryo ve tabii ki oyunculuk açısından en çok beğendiğim film oldu. Joaquin’in doğum saati bilgisine sahip değiliz, sadece doğum bilgilerini biliyoruz. Bu bize tam bilgi vermese de Yengeç Burcu’ndaki Satürn’ünün karşısında bulunan Satürn, Plüton ve Jüpiter’in aslında kariyeri açısından onu ne kadar zorlayarak buralara taşıdığını gösteriyor.

Sahnedeki ayrımcılık karşıtı, insan hakları ve doğa dostu söylemleri de bunu karşılıyor. Akrep burcundaki Mars, Venüs ve Güneş’inin karşısından geçen Uranüs, onun bir anda parlamasını ve daha çok konuşulmasını sağlamış gibi görünüyor. Bu kadar Akrep vurgusunu derin bakışlarında görüyoruz. Ayrıca konuşmalarındaki kafa karışıklığı, kesik kesik konuşmaları Terazi burcundaki Uranüs ile birleşmiş Retro Merkür’den ileri geliyor. Konuşmalarındaki adalet beklentisi de bu yüzdendir.

Oscar ödülü konuşmasının sonunda sesi titreyerek genç yaşta ölen kardeşinin yazdığı şarkı sözünden bahsetti. ‘’Yardıma sevgiyle koşarsan barış/huzur takip eder.’’ Bunu haritasındaki Ay Jüpiter karşıtlığının üstünden Merkür geçerken yapıyor olması, anlamlı konuşmasını böyle bir duygusallıkla bitirmesine neden olduğunu düşündürdü bana.

Etiketler
Oscar