Kupanın ilk defa Afrika’ya gitme ihtimali var

"Katar’daki Dünya Kupası’nda yıldızların; Ronaldo, Mbappe, Messi ve Neymar’ın ne yapacağı merak ediliyordu. Mbappe ve Messi yarı finale kadar olan maçlara bakarsak öne çıkan iki yıldız oldu.

Çok farklı bir Dünya Kupası izliyoruz bu kez. Sonbaharın sonunda, kışın başında ve ligler oynanırken ara verilerek oynanan bir Dünya Kupası söz konusu. Üstelik küçücük bir Körfez ülkesi Katar’da oynanıyor. Ev sahibi takım doğrudan kupaya katıldığı için Katar da katıldı gruptaki üç maçını da kaybederek elendi.

DÖRT YILDIZDAN İKİSİ YARI FİNAL BİLETİ ALABİLDİ

Türk Milli Takımı son olarak 2002’de katılmıştı kupaya ve üstelik Dünya Üçüncüsü unvanını kazanmıştı. 2-1 kaybettiğimiz Brezilya maçı unutulmaz. Ne durumlara düşmüştü Brezilya. Grup maçlarının ardından Senegal ve Japonya’yı eleyen Türkiye yarı finale kalma başarısını göstermişti Şenol Güneş teknik direktörlüğünde. O tarihten bu yana yokuz kupada.

Katar’daki Dünya Kupası’nda yıldızların; Ronaldo, Mbappe, Messi ve Neymar’ın ne yapacağı merak ediliyordu. Mbappe ve Messi yarı finale kadar olan maçlara bakarsak öne çıkan iki yıldız oldu. Fransız yıldız ikinci kupasında 23 yaşında takımını sırtlayan ve gollerini de sıralayan isim oldu. Arjantin’in kaptanı Messi inanılmaz bir performans gösterdi 35 yaşına karşın, hem takımını oynattı hem de gollerini sıraladı. Messi, resital tadındaki futboluyla belki de oynadığı bu son Dünya Kupası’nda güzel oyun futbol adına arşive çok güzel maçlar bıraktı şimdiden. Neymar ve Ronaldo ise yarı finalin dışında kaldılar. Ronaldo’nun yarı final maçında da yedek kalması tam bir şoktu futbolcu için. Neymar da bir maçta sakatlığı yüzünden forma giyemedi. Yarı final umuduyla çıktıkları maçta bir türlü geçilmeyen kaleciyi de geçerek attığı gol ise unutulmaz. Ne yazık ki yarı finali biletini dört yıldızdan ikisi alabildi.

TURNUVADA SÜRPRİZ FAS’TAN

Turnuvanın şu ana kadar ki sürprizi Fas. İlk defa bir Afrika takımı Dünya Kupası’nda Portekiz’i uzatmaya ve penaltılara kalmadan eleyerek yarı finale çıktı. Herkes çok da iyi oynayan Fas’tan başka sürprizler de bekliyor şimdi. Arjantin Hollanda’yı penaltılarla, Fransa İngiltere’yi 2-1 ile geçerek yarı finale kaldılar. İngiltere kaptanı Kane’in kaçırdığı penaltı Ada takımının hayallerini yıktı. Hollanda ise iki farkla gerideyken beraberliği yakalayıp penaltılara götürdüğü maçı kaybederek turnuvaya veda etti. Bu maçta 80’de oyuna girip 2 gol birden atarak maçı uzatmaya götüren BJK santrforu Weghorst, bir asist bir gol ile oynayan Messi ile birlikte sahanın yıldızıydı. BJK’nın Hollandalısı takımı adına bir de penaltıyı gole çevirerek hat-trick yapmış oldu. Hırvatistan, Brezilya’yı takım oyunu gücüyle devirdi penaltılarla da olsa ve yarı finale adını yazdıran bir başka takım oldu.

Şimdi Salı gecesi Arjantin-Hırvatistan, Çarşamba gecesi de Fransa-Fas maçları var. Kazananlar finali oynayacak. Dünya Kupası ilk defa Afrika’ya gider mi, Güney Amerika’ya mı gider yoksa son şampiyon Fransa mı alır? Hırvatistan bana göre son sırada… Finalistlerin birisi Messi’nin Arjantin’i olur diye görüyorum. Buraya kadar gelen Fas, Fransa’nın hayallerine limon sıkabilir. Ama sonucu Mbappe belirler yine de.

SÜPER LİG’DEN İSİMLERLE AVUNDUK

Dünya Kupası’nda eskiden ve şimdi Süper Lig’de forma giyen “bizden” isimleri izleyerek avunduk. (Eski futbolcu Erdoğan 20 yıllık iktidarında Türk futbolunun uluslararası temsilini maalesef en aşağıya çekti. Dünya Kupası’nda olmayan, milli takımı Avrupa Uluslar Ligi’nde C’ye kadar düşen, kulüpleri Avrupa ortamında azalan ve başarıdan uzaklaşan bir Türk futbolu var şimdi. Ve Süper Ligi’nde 19 takımdan 8’inin İstanbul’dan olduğu bir Süper Lig!) Epeyce bir isim 32 takımda forma giydi Süper Lig’den. 39’luk eski BJK stoperi Pepe de Portekiz adına bir gol kaydederek turnuva tarihinde gol atan en yaşlı futbolcu oldu. Fas’tan Saiss de BJK’da top koşturuyor bu sezon ve çok da göz doldurdu. Bu bahiste istatistiğe girmeyeceğim, onu başka kalemlere bırakıyorum.

Etiketler
Kars Ordu Dünya kupası Katar