Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki inanılmaz temposu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki üç günlük programı dün akşam üzeri (cumartesi) Gençlik Buluşması ile sona erdi. Perşembe günü İzmir Büyükşehir...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki üç günlük programı dün akşam üzeri (cumartesi) Gençlik Buluşması ile sona erdi.

Perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in sunumunu dinleyen Kılıçdaroğlu, akabinde CHP MYK-PM-YDK üyeleri ve İzmir Milletvekilleri ile yemekte bir araya geldi. Ertesi gün sabah İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’e katılan Kılıçdaroğlu, bilahare Soyer ile birlikte Ödemiş’e geçerek Küçük Menderes ovasının her yanından gelen üretici ve çiftçilerle buluştu. Genel Başkan, burada üretici ve çiftçilere iktidara geldiklerinde ne yapacakları hakkında da önemli ip uçları verdi. Kadın-erkek çok sayıda çiftçi ve üreticinin katıldığı toplantıda kadın üretici ve çiftçiler de söz alarak sorunlarını ortaya koydular.

“SİZİ BU MİLLETİN EFENDİSİ YAPACAĞIZ”

Torbalı, Selçuk, Bayındır, Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ'dan çok sayıda üreticinin katıldığı toplantıda sorunları dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Kılıçdaroğlu’nun üretici ve çiftçilere yaptığı konuşmadan bazı notlarım şöyle:

-“Bu devleti kuran ve aynı zamanda CHP'yi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'köylü ve çiftçi milletin efendisi' diyorsak size sözüm var: Sizi bu milletin efendisi yapacağız! Hiç merak etmeyin. Alın teri döken, günün her saati çalışan, biz evlerimizde otururken karnımızın doyması için emek harcayan sizler bu milletin efendisi olmayacaksınız da kim olacak?

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki inanılmaz temposu - Resim : 1

-“Sizin değerinizi siyaset kurumu bilmiyorsa o siyaset kurumu batsın. Dertlerinizi biliyorum. Peki, ne yapacağız? İktidar olduğumuzda çiftçileri, besicilerin aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Faiz olmayacak, nefes alacaksınız. Sizin nefes almanız, rahatlamanız lazım.

-“Hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Zarar ettiniz mi Türkiye zarar ediyor, siz zarar ederseniz biz karnımızı doyuramıyoruz. Ürünler dışarıdan dünyanın parası verilip alınıyor. Bunun yolu ne? Kim neyi ekecek, maliyeti ne olacak belli olacak. Biz her alanda taban fiyat belirleyeceğiz.”

“İktidara geldiğimizde çiftçiye ücretsiz elektrik vereceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu konuda önemli adımlar atıldı. Önce doğuda 6 ilden başlayacağız sonra tüm ülkeye yaygınlaştıracağız. Güneş enerjisi ile elektrik elde edeceğiz. Kooperatif şeklinde olacak. Çiftçi birlikleri bunun ortağı olacak. Elektrik üretecekler ve çiftçi elektriği ücretsiz kullanacak, artan elektriği satacak kar elde edecek. Bu mümkün mü? Elin oğlu yapınca mümkün de biz yapınca mı mümkün olmuyor. Dışarıdan petrol, benzin geliyor, kömür geliyor bunların hepsi para. Allah'ın güneşi parayla mı? Bedava güneş. Sadece paneller kurup elektrik elde edeceksin. Bunun sözünü Şanlıurfa'da, Van'da verdim, burada da veriyorum. Önce Doğu'da 6 ilde başlayacak. Uygulamalardan birini İzmir yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu konuda adım attı. Yapacağız.”

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki inanılmaz temposu - Resim : 2

“BALKANLARI UNUTTUĞUMUZU DÜŞÜNMEYİN”

Kılıçdaroğlu’nun Küçük Menderes’ten sonraki durağı Buca’da bir sanayi sitesi oldu. Burada sanayi sitesi esnafıyla buluşan genel başkan bilahare Gaziemir’deki Fuar İzmir’de Balkan ve Rumeli göçmenleriyle buluştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğindeki toplantıda Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında dikkat çeken cümleler şunlardı:

-“İkinci yüzyılda ülkemizi demokrasiyle taçlandırmak için yolumuza devam edeceğiz. Unutmayın o büyük deha, sizin içinizden çıkan bir komutan. 'Benim iki büyük eserim vardır biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise CHP' demişti. Sizleri Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri CHP ile kucaklaşmaya davet ediyorum.

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki inanılmaz temposu - Resim : 3

-“Balkan coğrafyasında ne kadar akrabamız varsa o kadar içli dışlıyız. Oradaki belediye başkanlarıyla dostluğumuz devam ediyor. Buradaki belediyelerimizle oradaki belediyeler kardeş belediye olarak ilişkilerine devam ediyor. Dostluklarımız devam ediyor. Balkanları unuttuğumuzu düşünmeyin.”

KILIÇDAROĞLU’NUN HATIRLATTIĞI HEMŞEHRİLİK BAĞLARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cuma akşamı ilk durağı Tarihi Havagazı’ndaki Hemşehri Buluşması'ydı. Kılıçdaroğlu, Soyer ile birlikte İzmir Büyükşehir’in ev sahipliğinde Konya kökenli İzmirliler ile bir araya geldi. Buluşmaya İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu üyeleri katıldı. Yemekli buluşma öncesinde 1500 civarındaki katılımcının temsilcileri ve kanaat önderleriyle kapalı bir toplantıda bir araya gelen genel başkan, bilahare yemek sonrasında yaptığı konuşmaya sıcak bir girişle başladı. Kılıçdaroğlu, kendi ailesinin de Horasan üzerinden Akşehir’e gelip yerleştiğini ve daha sonra Tunceli’ye geçtiklerini; büyük dedesinin türbesinin halen Akşehir’de olduğunu bu bağlamda Konyalılarla, Akşehirlilerle hemşehrilik bağlarının değerine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, hoşgörü ve barışın sembolü Mevlana’nın hem Türkiye’de hem de dünyada saygı gördüğüne değinerek birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki inanılmaz temposu - Resim : 4

SÜRPRİZ ZİYARET VE BULUŞMALAR

Kılıçdaroğlu, müthiş bir tempoda sürdürdüğü İzmir programında belirlenen programların arasına bile kısa programlar kattı. Örneğin, Hemşehri Buluşması için Havagazı’na gelmişken burada geçen hafta açılan Uluslararası Basın Merkezi’ni de Soyer’le ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti yöneticileriyle ayrıntılı şekilde gezdi. Keza, son gün de yine araya Milli Kütüphane ziyareti girdi. Öyle ki, Kılıçdaroğlu giderayak bir program için İzmir’e gelen SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de bir araya gelerek çay içti. İki lider İzmir ve ülke gündemi hakkında istişarede bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki inanılmaz temposu - Resim : 5

MARATON DURMAKSIZIN SON GÜN DE SÜRDÜ

Kılıçdaroğlu, üç günlük İzmir programının son günü olan cumartesi ise güne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Acil Çözüm Projesi uyguladığı değişik ilçelerden mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı bir toplantı yaparak başladı. Kılıçdaroğlu, muhtarları dinledikten sonra onlara şöyle hitap etti:

“Mahallelerin sorunlarını en iyi mahalle muhtarı bilir. Eğer siz hayatın gerçeklerini bilmezseniz sorunu yaşayanlara çözüm getiremezsiniz. Muhtarlık kurumunun güçlendirilmesi lazım. Mahalleye en iyi hizmeti götürecek olan muhtarlardır. Mahalle muhtarlarının bütçesi olması gerektiğini söyledik. Muhtarlar o bütçelerle mahallede vatandaşın sorunlarına anında çözüm getirebilmesi lazım. Muhtarlar ne kadar güçlü olursa demokrasi de o kadar güçlü olur. O nedenle biz muhtarların güçlenmesini isteriz. Biz muhtarlıkla ilgili bir hazırlık yaptık. Bir Muhtarlık Temel Kanunu hazırlayalım dedik. Muhtarların derneklerine gönderdik. Kanun teklifi, TBMM’ye gitti ama AKP ve MHP kanun tasarısı muhalefetten geldiği için reddetti. Gerekirse 'siz verin' dedik; kabul etmediler. 'Önemli olan sorunun çözülmesi' dedik.

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki inanılmaz temposu - Resim : 6

Acil Çözüm Ekibi’nin özelliği doğrudan doğruya sorunla muhatap olup, sorunun çözümü için başkanın talimatıyla çalışan bir ekip olması. Hepinizin önünde Başkan Soyer’e teşekkür ediyorum. Eğer muhtarlar mutluysa biz de mutluyuz.”

Kılıçdaroğlu’nun son gün ikinci durağı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 5248 işçiyi kapsayan TİS imza töreniydi. Genel Başkan buradan da Kültürpark’a geçerek Celal Atik Spor Salonu’ndaki toplu üye katılım töreninde yeni partililere rozetlerini taktı. Çoğu genç yüzlerce İzmirli burada CHP üyesi oldu.

Kılıçdaroğlu’nun Ankara’ya hareketinden önce son durağı ise Güzelyalı’ydı. AASSM’deki Gençlik Buluşması’nda CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı ile birlikte İzmir CHP Gençlik Kolları üyeleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu burada da gençlere iktidar mesajı verdi ve onlara güvendiğini ifade etti.

SELVİ HANIM DA İZMİR’DEYDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında Selvi Kılıçdaroğlu da İzmir’deydi ancak o ayrı ziyaretlerde bulundu. Selvi Hanım’a İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in eşi ve aynı zamanda İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer eşlik etti.

HAVADA İKTİDAR KOKUSU VAR

Kılıçdaroğlu, İzmir’deki en yoğun programını bu kez gerçekleştirmiş oldu ve dur durak bilmeden, yüksünmeden sergilediği inanılmaz tempoyla “iktidar” iklimine girdiğini de göstermiş oldu. Muhtemelen pazar gününü dinlenerek ve gelişmeleri süzerek geçirecektir. Pazar günü genel merkeze geldiğinde özel kalem müdürü Derya Hanım’ın genel başkana bir nazar boncuğu takması şart oldu bu İzmir programı sonrasında.

Kısacası, Kılıçdaroğlu’nun çok iz bırakan, unutulmayacak iki buçuk günlük İzmir programı oldu. Bir yanında Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, bir yanında il başkanı Yücel ve bütün PM-YDK üyeleri... Soyer ve ekibi dört dörtlük bir ev sahipliği yaptı üç gün boyunca (Güvenlik ve organizasyon konusunda genel merkez unsurlarının da eskisine göre daha derli toplu çalıştığını, açık bırakmadığını gördüm). Bunun şifrelerini önceki gün kaleme aldım. Bugünkü notlarımın özeti ise “çok yüksek tempo” ve “iktidar arzusu”. Evet, Kılıçdaroğlu iktidarı mutlaka istiyor. Şimdi sıra artık CHP örgütlerinde; durmaksızın, yorulmaksızın çalışma zamanı. Her yere, herkese gitme zamanı. İhmal edilenlerin gönlünü alma ve kucaklama zamanı. Vakit, bu vakit.

Etiketler
İzmir