Beyaz gergedanları koruma çabaları sürüyor

Beyaz gergedan kalan birkaç megafauna türünden biri. Beyaz gergedanlar nesilleri tükenme tehdidiyle karşı karşıya olduğu için silahlı korumalarla korunuyorlardı.

Beyaz gergedanları koruma çabaları sürüyor

Beyaz gergedan veya kare dudaklı gergedanların geleceği tehlike altında. 2017’de yapılan ve Uluslararası Doğanın Korunması Birliği’nin (IUCN) doğruladığı ölçümlere göre 16 bin 255 beyaz gergedan bulunuyordu.

SİLAHLI KORUMALARLA KORUNUYORLAR

Evrim Ağacı’nda yer alan habere göre; beyaz gergedan kalan birkaç megafauna türünden biri. Beyaz gergedanlar nesilleri tükenme tehdidiyle karşı karşıya olduğu için silahlı korumalarla korunuyorlardı.

Beyaz gergedanların 40 ile 50 yıla aşkın yaşayabilmeleri, nesillerinin devamını sağlamak için bir avantaj olarak görülüyor.

KORUMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Beyaz gergedanlar, 4 bin 500 kilo ve ortalama 3,6 metre boyuyla kendini korumaya devam ediyor. Güney Afrika, Namibya, Zimbabve, Kenya ve Uganda’da yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar.

Koruma ekipleri ise beyaz gergedan bulmaya ve onları koruma altına almaya çalışıyor. Uzmanlar hala bulunamayan beyaz gergedanlar olabileceğini düşünüyor.

Dünya’nın en büyük koruyucu kuruluş ağı olan IUCN, Batı Afrika’da siyah gergedan olarak bilinen türün en son bireyinin de ölerek soyunun tükendiğini ilan etti.

Kuruluş, eğer ki defalarca talep edilen önlemler uygulanmış olsaydı gergedanın kaderi çok farklı olabilirdi uyarısında bulundu.

Etiketler
Silah