Taksim'de ortalık savaş alanına döndü: Galatasaray ve Bayern Münih taraftarı birbirine girdi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam karşı karşıya gelecek Galatasaray ve Bayern Münih'in taraftarları, dün gece Taksim'de birbirine girdi. Çıkan olaylarda 4’ü Alman taraftar olmak üzere 5 taraftar yaralandı.

><

İstanbul’da bugün oynanacak Galatasaray-Bayern Münih maçı öncesinde gece saatlerinde Taksim’e gelen yaklaşık 70 kişilik Bayern taraftarı ile Türk taraftarlar arasında kavga çıktı.

Olay, saat 03.00 sıralarında Beyoğlu Taksim İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 70 kişilik Bayern Münih taraftarı ve yaklaşık 30 kişilik Galatasaray taraftarı arasında tartışma çıktı.

Alman taraftarların taşkınlık çıkartması sonucu taraftar grupları birbirine girdi. Şiddetli bir şekilde birbirlerine masa, sandalye ve cam şişe fırlatan taraftarlara polis müdahale etti.

4 ALMAN TARAFTAR YARALANDI

Polisin müdahalesi sonucu gruplar dağılırken yaşanan olaylarda, Sondro S.‘nün (31) başından, Nico O.‘nun (28) kulağından, Markus H.‘nin (32) kaşından, Lars G.’nin (24) başından yaralandığı, Hakan B.’nin (48) ise gazdan etkilendiği öğrenildi.

Hastanede tedavilerin tamamlanan Alman taraftarlar, şikayetçi olmamaları üzerine kaldıkları otellere yerleştirildi.

Kaynak: İHA

Etiketler
Taksim Galatasaray Bayern Münih