Sivasspor'un golü iptal edildi, Galatasaray 3 puanı kaptı

Haftaya zirvede giren Galatasaray, öne geçtiği maçta Sivasspor'a yakalansa da 90+5'te gelen gol Okan Buruk'un ekibini zirvede tuttu. Sivasspor'un bir golü VAR incelemesi sonrası iptal edildi.

Sivasspor'un golü iptal edildi, Galatasaray 3 puanı kaptı
Fotoğraf: NTV Spor

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi.

Haftaya liderlik koltuğunda giren Okan Buruk'un ekibi, Fenerbahçe'nin Hatayspor'u mağlup etmesiyle maç eksiğiyle ikinci sıraya gerilemişti.

Sarı-kırmızılıların ilk golünü 27. dakikada Dries Mertens'in ayağından geldi.

GOL İPTAL EDİLDİ

İkinci yarıda ev sahibi takım beraberlik için ataklarını sıklaştırdı. Sivasspor, aradığı golü 54. dakikada buldu. Ancak VAR'dan gelen uyarı sonrasında atılan golü monitörde izleyen hakem Erkan Özdamar, ofsayt olduğunu tespit etti ve gol iptal edildi.

SİVASSPOR BERABERLİĞİ YAKALADI

Rıza Çalımbay'ın öğrencileri 80. dakikada skora ortak oldu. Dia Saba'nın savunmanın arkasına attığı topa iyi hareketlenen Erdoğan Yeşilyurt, ceza alanı içinden sol ayağıyla yerden vuruşunu yaparak maça 1-1'lik eşitliği getirdi.

GALATASARAY SON DAKİKA GOLÜYLE 3 PUANI KAPTI

Galatasaray, 90+5'te bir kez daha üstünlüğü yakaladı. 73'te oyuna giren Barış Alper Yılmaz takımına kritik 3 puanı getiren golü kaydetti: 1-2.

MAÇ SONRASI FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Maç sonrasında ise Sivasspor'un golünün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi tartışma konusu oldu.

Sivasspor Teknik Direktör Rıza Çalımbay maç sonrası ''Bizim sayılmayan golde ne vardı onu çözemedik? Bunu gerçekten merak ediyorum. Kuralı bizden daha iyi bilen biri aydınlatsa bizleri çok iyi olur. Öyle bir gol iptali yok. Kabul etmiyorum'' açıklamasında bulunurken; Fenerbahçe Kulübü de bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe açıklamasında, ''23 EKİM 2022 - 12 KASIM 2022 ve BUGÜN! TÜRK FUTBOLUNDA YILLARDIR AYDINLANMAYAN KARA GECE'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Galatasaray Süper Lig Sivas Okan Buruk