Josef Sural'ın hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

Kayseri'den özel bir araçla Alanya'ya dönmekte olan Aytemiz Alanyaspor'un 6 futbolcusu kaza geçirerek yaralanırken Çekyalı forvet Josef Sural hayatını kaybetti.

Josef Sural'ın hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

Kazaya karışan 07 AEF 447 plakalı minibüs Konaklı Mahallesi'ndeki emniyet otoparkına götürüldü.

Aracın sağ tarafında sürtünmeye bağlı büyük çapta hasar oluştuğu ve camlarının patladığı görülürken, içerisinde ise futbolcuların kalan yemekleri olduğu görüldü. Sürücü kabininde yer alan hava yastıklarının açıldığı, aracın kapısının ise çarpmanın etkisiyle koptuğu belirtildi.

'MAALESEF AMELİYATA ALINDIKTAN 1 SAAT SONRA KAYBETTİK'

Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, yaşanan kazaya ilişkin kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Başkan Çavuşoğlu, "Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Çok üzgünüz. Camia yasta. Gece 2 sularında Kayseri'den futbolcularımız kiralanan özel araçla dönerken, şehir girişinde şoförlerin uyumasıyla birlikte meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan futbolcumuz Sural'ı kaybettik. Araçta 7 futbolcumuz vardı. Diğerlerinde sıyrıklı bazı yaralar var ama sağlık durumları iyi. Herhangi bir hayati tehlike söz konusu değil. Sural ameliyata alındı, maalesef ameliyata alındıktan 1 saat sonra kaybettik. Üzüntü içerisindeyiz. Türkiye'nin her yerinden kulüp başkanları acımızı paylaştı. Zor durum. Ailesi için de bizim için de zor durum. Eşine anlatırken bile zor anlar yaşadık, 2,5 aylık kız çocuğu var. Yine 4 yaşında bir kızı var. Zor. Ne dersek diyelim anlamı olmuyor. Biz de ne diyeceğimizi bilmiyoruz doğrusu ilk kez kamera karşısında ne diyeceğimi bilmiyorum" dedi.

'SÜRÜCÜLERLE İLGİLİ ÇALIŞMAYI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YAPIYOR'

Başkan Hasan Çavuşoğlu, cenazeyle ilgili planlamaya ilişkin bir soru üzerine, "Kulüp binasında bir tören düşünüyoruz. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da gelmesine göre saatler belli olacak. Sürücülerle ilgili çalışmayı emniyet müdürlüğü yapıyor. Ben de onlardan aldığım bilgiye göre iki şoförün olduğunu, ikisinin de hatırlamadığını ve uyuduğunu emniyetten aldığım bilgiye göre söylüyorum. Diğer oyuncuların tedavileri sürüyor. En kısa sürede evlerine gönderirler diye düşünüyorum" diye konuştu.

Josef Sural'ın hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı - Resim : 1'KONYASPOR MAÇIYLA İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ OLACAK'

6 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'de oynanacak Atiker Konyaspor maçıyla ilgili de konuşan Başkan Hasan Çavuşoğlu, "Onunla alakalı bir çalışmamız olacak. Hakikaten de zor bir süreç içerisindeyiz. Bu kolay bir iş değil. Onunla ilgili çalışmamız olacak" dedi.

'OYUNCULARIN PSİKOLOJİLERİ HİÇ İYİ DEĞİL'

Maçın pazartesi günü olması dolayısıyla futbolculara izin verildiğini aktaran Başkan Çavuşoğlu, "Önümüzdeki maç pazartesi olduğu için izin işlerini teknik ekip belirliyor. Maç pazartesi olduğunda genelde 2 gün izin kullanılıyor. O izinden dolayı serbest bırakıldı yoksa kafileyle dönüyorlardı. Oyuncuların psikolojileri hiç iyi değil. Hem kaza atlattılar hem de arkadaşlarını, aile içindeki bir ferdimizi kaybettik. Herkes üzgün, psikolojisi alt üst oldu. Sergen Hoca da akşam İstanbul'a gitmişti ilk uçakla geliyor. Bakan bey de yurt dışında. Aradı inşallah onun gelmesiyle bir tören yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Etiketler
Alanyaspor Alanya Kayseri Futbol