20 yaş altı Basketbol Avrupa Şampiyonası başlıyor: Milli Takımı’nın öncelikli hedefi ilk sekiz

Avrupa Ümitler Şampiyonası 16 Temmuz Cumartesi günü Karadağ’ın Podgorica kentinde başlayacak.

20 yaş altı Basketbol Avrupa Şampiyonası başlıyor: Milli Takımı’nın öncelikli hedefi ilk sekiz

GERÇEK GÜNDEM

20 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası ya da daha yaygın bilinen adıyla Avrupa Ümitler Şampiyonası 16 Temmuz Cumartesi günü Karadağ’ın Podgorica kentinde başlayacak. 16 ülkede 20 yaş altı milli takımlarının katıldığı şampiyonada Türk milli takımı sporcuları da ter dökecek.

2014 yılında Cedi Osman, Metin Türen, Metecan Birsen ve Kartal Özmızrak’ın liderliğini yaptığı kadroyla Avrupa Şampiyonu olan 20 Yaş Altı basketbol milli takımı, 2015 ve 2016 yılında şampiyona üçüncüsü olduktan sonra sonraki yıllarda bir daha kürsüye çıkamadı.

Ümit milliler, 2017’de dokuzuncu, 2018’de beşinci ve 2019’da da altıncı sırada kaldı. 2020 ve 2021 yıllarında COVİD pandemisi nedeniyle 20 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası yapılmadı.

AY YILDIZLARDA İLK HEDEF ŞAMPİYONADA İLK SEKİZE KALMAK

Bu şampiyonada Yunanistan, İspanya, Fransa ve ev sahibi Karadağ favori ülkeler arasında gösteriliyor. Geçtiğimiz hafta turnuvanın favorilerinden Yunanistan’ı 25. Turgut Atakol Turnuvası’nda yenerek şampiyonluğa ulaşan ay yıldızlıların ilk hedefi ilk sekize kalmak.

Türkiye, Polonya, Karadağ ve Almanya ile birlikte D Grubu’nda yer alıyor. D Grubu’nun çapraz eşleşmesinde C Grubu bulunuyor. Grup aşamasında eleme olmadığından eşleşmeler D-1/C-4, D-2/C-3, D-3/C2, D-4/C-1 şeklinde olacak. C Grubu’nda Litvanya, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna yer alıyor.

Gürol Mahmut’un idareciliğini üstlendiği 20 Yaş Altı Türkiye Basketbol Milli Takımı’nı Semih Soğuksu çalıştırıyor. Cem Güven ve Erden Eryüz, antrenör Soğuksu’nun yardımcı antrenörlüklerini yapıyor.

DAVİD MUTAF VE TİBET GÖRENER TAKIMIN YILDIZLARI

20 Yaş Altı Basketbol Milli Takımı’nın 12 kişilik kadrosunda Acar Şen (Galatasaray NEF)), Ali Yüceoral (Bahçeşehir Koleji), Ali Taşkın (Tofaş), Ege Özçelik (Darüşşafaka), Tibet Görener (San Jose State University-ABD), Koray Çekici (Gaziantep Basketbol), Ege Peksarı (Akran Gemlik Basketbol), Yiğit Karalar (Akran Gemlik Basketbol), Yiğit Çoban (Beşiktaş Icrypex) Eyüp Can Öncü (Bornova Belediye Karşıyaka), David Mutaf (Gran Canaria), Adem Bona (Prolic Prep. School- ABD) bulunuyor.

FİBA’nın internet sitesinde şampiyonanın yıldız adayları arasında Türk milli takımdan hiçbir isim bulunmuyor. Ancak Turgut Atakol Turnuvası’nın genelinde çok iyi performans gösteren Tibet Görener ve David Mutaf bu oyunlarını Karadağ’da da sergilemeleri halinde şampiyonanın yıldızları arasında yer alabilir.

İLK MAÇ CUMARTESİ GÜNÜ ALMANYA'YA KARŞI

Yiğit Çoban ve Ali Yüceoral’ın patlayıcı güçleri, Ege Peksarı , Acar Şen ve Ege Özçelik’in ekstra katkıları, Koray Çekici ve Eyüp Can Öncü’nün savunma performansları, Adem Bono’nun her iki pota altındaki yıpratıcılığı milli takımın şampiyonadaki yerini belirleyecek.

20 Yaş Altı Milli Takım ilk maçını 16 Temmuz Cumartesi günü TSİ 19.45’te Almanya ile oynayacak. Sonrasında 17 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00’de Karadağ ve 18 Temmuz Pazartesi günü de TSİ 19.45’te Polonya ile karşı karşıya gelecek.

Etiketler
Karadağ Temmuz