Ergin Ataman'dan iddialı açıklamalar: 'İnanıyorum ki şampiyon olacağız'

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, THY EuroLeague playoff serisi öncesi Anadolu Efes Stüdyo'ya konuk oldu. Ataman, "Bu performansımızı sahaya yansıtırsak geçen yıl olduğu gibi şampiyonluğun en büyük adayı oluruz" ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman'dan iddialı açıklamalar: 'İnanıyorum ki şampiyon olacağız'

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, THY EuroLeague'de AX Armani Exchange Milan ile oynanacak playoff serisi öncesi Anadolu Efes Stüdyo özel bölümünde dikkat çekici açıklamalar yaptı.

"Sezona aslında çok daha kararlı ve net başlamayı bekliyordum son şampiyon takım olarak'' diyen Ataman, ''Ancak, EuroLeague sezonunun ilk devresinde bir türlü geçen yılki tempomuza ulaşamadık. Sakatlıklar vs. 2020'de final oynadık, 2021'de ilk sıradayken sezon iptal edildi. En iyi sezonumuzdu bana göre. Şampiyon olduğumuz sezondan bile daha iyiydik.

Geçen sezon şampiyon olduk. Motivasyon olarak şampiyonluk hepimizde ciddi bir rahatlık yarattığını gözlemledim. Aşırı bir özgüven de yaratmış olabilir. Sezon başında bir anda geride kaldık. Oyuncularımızın daha motive olmasıyla, durumun farkına varmamızla birlikte sonlarda bir atağa geçtik. Sezonun ikinci yarısında iyi oynamaya başladık. Sinan Erdem'de müthiş atmosfer yakaladık. Üst üste 5-6 sold-out oldu. Herkes yeniden inanmaya başladı. Sonunda kendimizi yeniden playofflara atmayı başardık" ifadelerini kullandı.

"EUROLEAGUE'İN EN İYİ TAKIMIYIZ!"

Ataman ayrıca "Sezonun gerçek dönemi şu anda başlıyor. Salı gününden itibaren, geçen yılki şampiyonluğu, sezon başını unutup en iyisini vermek zorundayız. Anadolu Efes, şu anda EuroLeague'in en iyi takımı durumunda. Bu performansımızı sahaya yansıtırsak geçen yıl olduğu gibi şampiyonluğun en büyük adayı oluruz" diye konuştu.

"İNANİYORUM Kİ ŞAMPİYON OLACAĞIZ!"

Şampiyon olacaklarına inandıklarını belirten Ataman, şöyle konuştu: "Kadroyu korumanın çok avantajı var. Biz kenarda olmasak bile o sistemi oynarlar. 4 senedir birlikteyiz. Biz onları kontrol edip gerekli direktifleri vereceğiz ama herkes ne yapacağını çok iyi biliyor. Oyuncuların bireysel performansları tabii ki çok önemli. Maçlar böyle kazanılıyor. Ancak takımdaki hiç kimse ben performansımı yükselteyim de takım ne yaparsa yapsın demez. Bu takım tecrübeli. Üst üste Final Fourlar yaşıyoruz. Hepimiz bir kez daha Final Four'a gitmek istiyoruz. Biz Final Four'a gidersek bizi öyle Barcelona falan bir daha yenemez. Kesinlikle yenemez. Uzatmada yendi burada, oradaki maçta bir sürü olay, ben sahadan atıldım. Ben bir daha atılmam yani, yok. Biz oraya gideriz ve şampiyon oluruz. Ancak, Milan serisi çok sert geçecek. Buna eminim. Oyuncularım tam konsantrasyon içerisinde enerjilerini sahaya yansıtacaklardır. Yıllarca bir arada oynadıkları için bu sinerjiyi yakalayacaklardır.''

Etiketler
THY Anadolu Efes