Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon başlıyor

ING Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon bugün start alacak. 16 takımın mücadele edeceği ligimizde bir yıl aranın ardından tribünlerde taraftarın yer alacak olması heyecanı artırırken, birbirinden güçlü ekiplerin yarışını basketbolseverler merakla bekliyor

Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon başlıyor

ING Basketbol Süper Ligi’nde 2021-2022 sezonu, bugün oynanacak 4 karşılaşmayla başlayacak. Toplam 16 takımın mücadele edeceği ligde, normal sezonun 1 Mayıs 2022’de tamamlanması planlanıyor. Ligde müsabakalar yüzde 50 seyirci kapasitesiyle oynanacak, misafir takımın seyircilerinin salona girişlerine izin verilmeyecek. Karşılaşmalar, TRT Spor ve Tivibu’dan canlı olarak yayımlanacak.

Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu son iki sırada bitirecek takımlar küme düşecek. Normal sezonu ilk 8 sırada tamamlayacak ekipler ise çapraz eşleşmeyle play-off’ta mücadele edecek.

Efes ile Fener

Son şampiyon Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko yine ligin favorileri olarak öne çıkıyor. Geçen yılı Euroleague’de de şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes, kadrosunda sadece 1 değişiklik yapıp Barcelona’ya transfer olan Sertaç Şanlı yerine Sırp oyuncu Flip Petrusev’i dahil ederken, Fenerbahçe Beko ise yepyeni bir kadro ile lige giriyor. Kokoskov yerine bu sezon Djordjevic yönetimde sezona başlayacak olan sarı-lacivertli ekipte, özellikle yerli rotasyonuna yapılan takviyeler dikkat çekiyor.

Galatasaray farklı

Geçtiğimiz sezon sıkıntılı bir süreçten geçen ve son anda ligde kalan Galatasaray NEF, yeni yapılanması ve hazırlık dönemindeki performansıyla üst sıraları zorlamaya hazırlanıyor. Son yıllarda istikrarlı biçimde zirve yarışının içinde yer alan Pınar Karşıyaka, TOFAŞ, Darüşşafaka Tekfen, Türk Telekom gibi ekipler yine adlarından sıkça söz ettireceğe benzerken, Bahçeşehir Koleji ile Frutti Extra Bursaspor da yaptıkları transferler ve hazırlık maçlarındaki performanslarıyla üst sıralar için yarışmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sezon genç kadrosuyla müthiş bir performans sergileyen ve Alperen Şengün’ü NBA’de Houston Rockets’a, Şehmus Hazer’i de Euroleague’de Fenerbahçe Beko’ya yollayan Beşiktaş Icrypex’in nasıl bir performans sergileyeceği ve bu sezon hangi isimleri öne çıkaracağı da en çok merak edilenlerden bir tanesi olarak gözüküyor.

Yeniler renk katacak

Aliağa Petkim, yeni antrenörü Can Sevim önderliğinde daha etkili bir sezon geçirmeye hazınlanırken, Tutku Açık yönetimindeki Gaziantep Basketbol da düşük bütçesine rağmen yine etkili bir takım görüntüsüyle sezona giriyor. Büyükçekmece ve Afyon Belediyesi geçen sezonun üzerinde bir performans sergilemeyi hedeflerken ligin yeni takımları Semt77 Yalova Belediyesi ve Yukatel Merkezefendi Belediyesi de lige büyük renk getirecek gibi gözüküyor.

Etiketler
Süper Lig