İkinci liglerin bile gerisinde kaldık

Yaz transfer dönemi sona erdi. Kulüpler geçtiğimiz yıllara göre daha fazla kasalarından para çıkarırken, son 7 yılın 42 milyon Euro ile en fazla eksiye düştüğümüz dönemi geride kaldı.

İkinci liglerin bile gerisinde kaldık

Süper Lig'de takımlar son yılların en fazla para saçtığı dönemini yaşadı. Satılan oyunculardan kazanılan parada ise İspanya, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere ikinci liglerinin bile gerisinde kaldık.

Takımlar, 70.7 milyon Euro ile en çok para harcayan ülkeler listesinde 9. sırada bulunurken, kazandıkları 28.7 milyon Euro ile 23. oldu.

SON 8 SEZONUN EN ÜST NOKTASI! GALATASARAY...

Transfer harcamalarında zirvede Galatasaray yer aldı. Sarı-kırmızılı takım, alım-satımlarda bu sezon 23.3 milyon Euro eksiye düşerken, bu değer son 8 sezonun en üst noktası oldu.

Galatasaray, Nelsson'a 7, Cicaldau'ya 6.5, Berkan'a 4, Morutan için 3.5, Barış'a 1.5, Boey için de 1 milyon Euro öderken, Assunçao'ya da 100 bin Euro kiralama bedeli kasasından çıkardı.

Transfer bakiyesinde Fenerbahçe eksi 9.9 milyon Euro ile ikinci sırada bulunurken, Beşiktaş ise eksi 7 milyon Euro ile üçüncü oldu.

GELECEĞE YATIRIM ZAMANI

Süper Lig ekiplerinin gerçekleştirdiği transferlerin yaşları incelendiğinde ise gençlere bu sezon önemli bir yatırım yapıldığı görüldü.

Lig ekipleri 23 yaş altı 53 futbolcuyu kadrolarına kattı. 30 yaşın üzerinde transfer edilen oyuncu sayısı ise 39 oldu.

Takımlar arasında 23 yaş altı en fazla transfer yapan ekipler 6'şar transfer ile Galatasaray, Yeni Malatya ve Fatih Karagümrük oldu.

Etiketler
Euro Para