Fenerbahçe'de yeni bir yetenek doğuyor: Emir Ortakaya

Sarı-lacivertli takımda yeni bir yıldız adayı bugünlerde herkesi heyecanlandırıyor. Önceki gün lisansı çıkarılan 17 yaşındaki stoper Emir Ortakaya, Vitor Pereira’nın yakın takibinde duruyor.

Fenerbahçe'de yeni bir yetenek doğuyor: Emir Ortakaya

Fenerbahçe’de son dönemde parlayan genç yıldızlara bir yenisi daha ekleniyor. Sarı-lacivertlilerde 17 yaşındaki stoper Emir Ortakaya herkesi heyecanlandırıyor. Önceki gün lisansı çıkarılan 2004 doğumlu futbolcu, Vitor Pereira’nın yakın takibinde duruyor. Portekizli çalıştırıcı, Muhammed, Arda Güler ve Fatih Şanlıtürk’ün ardından Emir Ortakaya’yı da kadroya dahil etmeye hazırlanıyor.

Şu anda mevcut 4 stoperi bulunan Vitor Pereira, rotasyona 5. isim olarak genç Emir’i sokmayı planlıyor.

Sezon başında Gençlerbirliği’nden transfer edilen hatta üstüne bonservisiyle beraber Barış Alıcı’nın verildiği Emir Ortakaya, kısa sürede U19 takımında da fark yarattı.
Genç futbolcu, Vitor Pereira’nın talebi üzerine U19 takımıyla maçlarda sol stoper oynadı. Pereira ayrıca U19 takımının da hazırlık maçlarında 3’lü savunma sistemi kullanmasını önerdi. Emir de yine Portekizli hocanın talebiyle sol stoperde görevlendirildi.

Emir’in videolarını ve maç görüntülerini izleyen Vitor Pereira, ayrıca U19 takımının teknik ekibinin raporunu da göz önünde tuttu, tam not verdi. Milli takım arasında A takımla idmanlara da çıkarılan Emir Ortakaya, sol ayağı, hava toplarındaki başarısı ve genç yaşına rağmen soğukkanlılığı kısa sürede dikkat çekti.

Pereira’dan özel ilgi

Milli arada kadroda eksikler olması sebebiyle antrenmanlara çağrılan U19 takım oyuncuları idmana davet ediliyor. İlk kez A takıma çıkan gençler Vitor Pereira ile yakın temas kuruyor. İdmanlardan sonra Pereira, genç oyuncuları yanına çağrıyor ve adeta ders verir gibi çalışmalardaki son durumu anlatıyor. Pozisyon eğitiminden, taktik bilgilendirmeye kadar tüm bilgi birikimi paylaşılıyor. Genç oyuncuların tüm eksikleri gösteriliyor.

Gençlerbirliği faktörü

Sarı-lacivertli takımın bir başka genç yıldızı Arda Güler de tıpkı Emir Ortakaya gibi Ankara çıkışlı bir futbolcu. Arda da Gençlerbirliği altyapısından çıkmıştı.
Emir Ortakaya da benzer şekilde kırmızı-siyahlı kulüpten yetişti.

Çok iyi Fenerbahçeli

Emir Ortakaya’nın en önemli özelliği çok iyi bir Fenerbahçeli olması. Sıkı bir Fenerbahçe taraftarı olan 17 yaşındaki Emir’in 2018 yılında Kadıköy’de Ülker Stadı’nda bir maça gelmesi ve taraftar olarak tribünde oturduğu fotoğraflar hemen göze çarptı.

Etiketler
Fenerbahçe