Galatasaray'dan Muslera'ya kutlama mesajı: İyi ki bizimlesin!

Fernando Muslera, bu akşam oynanacak Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasıyla birlikte Süper Lig’de 300. lig maçında sahaya çıkan ilk yabancı oyuncu rekorunu kırıyor.

Galatasaray'dan Muslera'ya kutlama mesajı: İyi ki bizimlesin!

Fernando Muslera, bu akşam oynanacak Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasıyla birlikte Süper Lig’de 300. lig maçında sahaya çıkan ilk yabancı oyuncu rekorunu kırıyor.

Galatasaray Twitter hesabından yapılan paylaşımda Muslera'nın 300'üncü maçı kutlandı ve "İyi ki bizimlesin" denildi.

Galatasaray'dan Muslera'ya kutlama mesajı: İyi ki bizimlesin! - Resim : 1

Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, konuyla ilgili konuştu ve Muslera'dan övgü ile söz etti. Terim "2011'de geldiğimizde almıştık Muslera'yı. Benle beraber geldi. O günden bu tarafa ben gittim geldim, pardon gönderildim geldim ama Muslera devam etti. 10 yıl hizmet etmek bir yabancı ülkede, önemli bir iş." dedi.

Muslera'ya plaketini kendisinin vereceğini söyleyen Terim, "Muslera devamlı oynuyor. Kendi vatandaşınız olsa o bile zor. Yabancı ve bir kaleci için çok önemli. Plaketi ben vereceğim. Gurur ve mutluluk duyacağım." cümlelerini kurdu.

Galatasaray'ın resmi sitesinden konuyla ilgili yapılan haber ise şöyle:

Kaptanımız Fernando Muslera, Süper Lig’in 27. haftasında oynadığımız Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında oynayarak Galatasaray formasıyla 300. lig maçına çıkıyor.

Uruguaylı file bekçimiz, Süper Lig’de tek bir takımda 300 maç barajına ulaşan ilk yabancı statüsündeki oyuncu olma unvanını eline alıyor.

Muslera ayrıca, sonradan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı almayan yabancı futbolcular içerisinde Süper Lig’de en çok maça çıkan futbolcu olarak kayda geçecek.

Süper Lig tarihinde en çok maça çıkan yabancı futbolcular Gökçek Wederson (335), Melih Gökçek Tita (328), Mert Meriç (307) ve Fernando Muslera (300) olarak sıralandı. Nando, 36 maçta daha forma giymesi durumunda Süper Lig’in en çok forma giyen yabancı statüsündeki futbolcu olacak.

GALATASARAY’DA EN FAZLA KUPA KAZANAN YABANCI FUTBOLCU

Resmi olarak yabancı statüsünde olmasına karşın içimizden biri olan Fernando Muslera, Galatasarayımıza transfer olduğu 11 Ağustos 2011’den bu yana kazandığı başarılarla şanlı Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Galatasaray’da 10. sezonunu yaşayan Muslera, bu zaman zarfında 14 kez kupa sevinci yaşadı. Muslera’nın oynadığı dönemde Galatasaray, 5 Süper Lig Şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası Şampiyonluğu ve 5 Türkiye Süper Kupası Şampiyonluğu elde etti. Galatasaray’da bu rekor, takımımızda 10 kupa kazanan efsanemiz Gheorghe Hagi’deydi.

GALATASARAY’LA GEÇEN 10 SEZON

14 Haziran 2020'de deplasmanda oynadığımız Çaykur Rizespor müsabakasında kaval kemiği kırığı sakatlığıyla uzun süre kalesinden uzak kalan Fernando Muslera, 220 gün aradan sonra Süper Lig 2020-2021 Sezonu'ndaki Denizlispor maçında sahaya çıktı. Fernando Muslera, bu maçta üst üste 10 sezon aynı takım formasıyla Süper Lig maçına çıkan ilk yabancı oyuncu olarak Türk futbol tarihine adını bir kez daha yazdırdı.

Muslera, 6 Şubat 2017’de 3-2’lik skorla kazandığımız Antalyaspor maçıyla birlikte Galatasaray tarihinin “en çok forma giyen yabancı futbolcusu" oldu. Beşiktaş maçıyla birlikte efsane kalecilerimizden Zoran Simoviç'in 188 maçlık rekorunu egale eden Nando, derbi öncesi efsane kalecinin elinden onur ödülü almıştı.

KALEYE DUVAR ÖRDÜ

Fernando Muslera, 2011-2012 sezonunda Süper Lig’de 90 dakika görev aldığı 32 maçın 16’ında kalesini gole kapatarak unutulmaz file bekçilerimiz Claudio Taffarel ve Aly Faryd Mondragon’un bu alandaki rekorlarını geride bıraktı.

Taffarel 1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında, Mondragon ise 2004-2005 sezonunda 15’er kez kalesinde gol görmemişti.

Etiketler
Fernando Muslera Süper Lig Erzurum Galatasaray Erzurumspor