Galatasaray 'Fernando Muslera'ya yeni teklifte bulunacak

Galatasaray, Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'nın sözleşmesini 3 yıl daha uzatmak için harekete geçti.

Galatasaray 'Fernando Muslera'ya yeni teklifte bulunacak

Galatasaray’a geldiği 2011 yılından itibaren, sarı-kırmızılı forma altında 14 kupa kaldıran 33 yaşındaki Fernando Muslera’nın sözleşmesi 2021 yılında sona eriyor. Galatasaray yönetimi Uruguaylı file bekçisinin sözleşmesini 3 yıl daha uzatmak için harekete geçti.

Galatasaray’da sezonun en iyi performanslarından birisini sergileyen ve taraftarın sevgilisi olan Fernando Muslera’nın sözleşmesi uzatılacak. Sarı-kırmızılı kulübe geldiği 2011 yılından itibaren, Galatasaray formasıyla 14 kupa kaldıran 33 yaşındaki futbolcunun 2021 yılında sözleşmesi sona eriyor.

Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi, sezon sonuna kadar Uruguaylı file bekçisinin kontratını 3 yıl daha uzatmak için çalışma yapıyor. Hem yönetim hem de teknik heyet, Muslera’nın uzun yıllar daha Galatasaray forması giyip, burada jübile yapmasını istiyor.

Muslera’nın da sarı-kırmızılı kulüpten ayrılma gibi bir fikri olmadığı, İstanbul’da çok mutlu olduğu ve sarı-kırmızılı formayla devam etmek istediği öğrenildi. Deneyimli kaleci, performansıyla, sarı-kırmızılı taraftarların da gözdesi durumunda.

AVRUPA'DA 6. SIRADA

Süper Lig’de son 5 maçını kazanarak şampiyonluk mücadelesinde iddiasını artırarak devam ettiren Galatasaray, savunmada sergilediği performansla da dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar geride kalan 21 haftalık süreçte yediği 17 golle sadece Süper Lig’in değil Avrupa liglerinin de en az gol yiyen takımları arasında yer aldı.

Sarı-kırmızılı takımda hem defans iyi bir performans sergilerken, hem de Fernando Muslera kalesini bir çok karşılaşmada gole kapattı. Maç başına 0.80 gol yeme oranı bulunan sarı-kırmızılılar, Avrupa’nın 5 büyük liginde mücadele eden takımlar arasında en az gol yiyen 6. takım oldu.

Avrupa liglerinde maç başına en az gol yiyen takımlar Real Madrid ile Liverpool olurken, Atletico Madrid, PSG ve Reims de sarı-kırmızılıların önünde yer aldı. (Yenişafak )

Etiketler
Galatasaray Bekçi Fernando Muslera Saray