Arsenal'in 18 yaşındaki genç yeteneği Martinelli dünyanın gündeminde

Arsenal'in 18 yaşındaki genç yeteneği Gabriel Martinelli, Chelsea maçında attığı golle gündeme oturdu.

Arsenal'in 18 yaşındaki genç yeteneği Martinelli dünyanın gündeminde

Arsenal'in 18 yaşındaki genç yeteneği Gabriel Martinelli, Chelsea maçında attığı golle gündeme oturdu.

İngiltere Premier Lig'de Chelsea ile Arsenal arasında oynanan ve 2-2 berabere biten karşılaşma nefes kesti. Arsenal'in maçın başında 10 kişi kalmasına rağmen rakibinden puan alması kadar, 18 yaşındaki yıldız Gabriel Martinelli de geceye damga vurdu.

Maç boyunca sadece 2 şut çekebilen ve bu şutlarda golleri bulan Arsenal'in genç yeteneği Gabriel Martinelli, takımı 1-0 gerideyken 63. dakikada attığı golle herkesi kendisine hayran bıraktı.

Arsenal'in 18 yaşındaki genç yeteneği Martinelli dünyanın gündeminde - Resim : 1

Karşılaşmanın henüz 26. dakikasında David Luiz'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Arsenal, 28. dakika Jorginho'nun penaltı golüyle 1-0 geriye düştü. İlk yarısı bu şekilde tamamlanan maçın 63. dakikasında, sahneye Gabriel Martinelli çıktı.

Chelsea'nin kullandığı korner sonrası kendi ceza sahasından çıkan Gabriel Martinelli, inanılmaz bir hızla rakip yarı alana geçti. Kante'nin kayarak düşmesinin ardından önü açılan genç futbolcu, topla birlikte koşmaya devam etti.

Topla birlikte ilerlemesine rağmen iki Chelsea savunmacısına yakalanmadan Chelsea ceza sahasına giren Gabriel Martinelli, şık bir vuruşla kaleci Kepa'yı avladı ve Arsenal'in eşitliği yakalamasını sağladı.

Arsenal'in 18 yaşındaki genç yeteneği Martinelli dünyanın gündeminde - Resim : 2

Cesar Azpilicueta ile 84. dakikada yeniden öne geçen Chelsea, tam maçı kazandım derken, bu kez Hector Bellerin'e engel olamadı. İspanyol futbolcu, 87. dakikada ceza sahası dışından yaptığı vuruşla maçın skorunu belirledi.

Chelsea böylece, 8'i kaleyi bulan 19 şut çektiği, rakibinin 10 kişi kaldığı maçtan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Arsenal ise 2 şutunda kaleyi bulduğu maçtan iki gol çıkarmayı başardı.

Bu beraberlikle puanını 40 yapan Chelsea, 4. sırada kalırken, Arsenal 30 puanla 10. sırada yer aldı.

Etiketler
Arsenal Chelsea