İspanya basını yazdı! 'Türkiye Real Madrid'e sponsor oldu'

İspanya basını, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Real Madrid'e sponsor olduğunu ileri sürdü.

İspanya basını yazdı! 'Türkiye Real Madrid'e sponsor oldu'

İspanya basını, İspanyol devi Real Madrid, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın büyük bir sponsorluk anlaşmasına imza attığını yazdı.

Yapılan anlaşma sonucu İspanyol ekibinin antreman formalarında Türkiye yazılı görseller yer alacak.

İspanya basını; Real Madrid ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın büyük bir sponsorluk anlaşmasına vardığını yazdı.

Anlaşmaya göre Bakanlık, Türkiye’yi tanıtma kampanyası kapsamında Madrid kulübüne yıllık 12 milyon Euro ödeyecek, İspanyol ekibin antreman formalarında Türkiye yazılı görseller yer alacak.

Marca gazetesinin haberinde anlaşmanın kaç yıllık olduğu belirtilmedi.

Maç formaları için Fly Emirates ile 2022’ye kadar sezonluk 70 milyon Euro’luk bir anlaşması bulunan Real Madrid Avrupa’da en yüksek forma sponsorluğuna imza atmış durumda. Onları 62 milyon Euro ile Manchester United, 55 milyon Euro ile Barcelona izliyor.

Söz konusu anlaşmayla Real Madrid tarihinde ilk kez antreman formalarına reklam alırken, Barcelona antreman kiti için bir Türk firması olan BEKO’yla 3 sezonluğuna 57 milyon Euroluk sponsorluk anlaşması imzalamıştı.

Sponsorluk anlaşmasının Real Madrid’in halihazırdaki sponsoru Emirates ile olan anlaşmasını nasıl etkileyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Etiketler
İspanya Kültür ve Turizm Bakanlığı Real Madrid Turizm