Hıncal Uluç: Şenol Güneş'in teknik direktör olmadığını gayet iyi gördük

Hıncal Uluç, "2020'ye Türkiye'nin bir teknik direktörle gitmesi lazım. Şenol Güneş teknik direktör falan değil. " sözleriyle A Milli Takım Teknik direktörünü eleştirdi.

A Spor yorumcusu Hıncal Uluç, Arnavutluk ve Fransa maçlarıyla ilgili Mlli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'i eleştirdi.

Hıncal Uluç, "2020'ye Türkiye'nin bir teknik direktörle gitmesi lazım. Şenol Güneş teknik direktör falan değil. Şenol Güneş'in teknik direktör falan olmadığını şu son Arnavutluk ve Fransa maçlarında gayet iyi gördük. Neden? Teknik direkötür nedir onu söyleyeyim. " ifadelerini kullandı.

Uluç sözlerine, "Her teknik direktör rakibi de analiz eder, kendisine de bakar, kendi zaaflarını bilir, rakibin zaaflarını kozlarını bilir ve o maçtan kaç puan beklediğini şu puan cetveline göre bilir. Ve oturur plan yapar. O planla antrenman yapar. O antrenmanların sonunda 11'ini de kenarda oturtacağı 7 kişiyi de belli eder. Kenara gelir takımıyla beraber. Bu ana kadar benim teknik direktöre söyleyeceğim fazla bir laf yok . Onu eğer ben o takımın başına teknik direktör diye getirdiysem zaten bu işleri en iyi biliyor ve planlıyor demektir. Ama bunların hepsi dikkat ederseniz masa başı ve antrenman planı. İşin bir de öbür tarafı var. Hani bizim geleneksel sözümüz; evdeki hesapların çarşıya uymadığı anlar. İşte teknik direktör o anda ortaya girer. Maçı iyi izliyorsa iyi okuyorsa maça en kritik anlarda müdahale eder. O adam teknik direktör. " ifadeleriyle devam etti.

Hıncal Uluç, "Şenol Güneş maçı okuyamıyor. Gözünün önünde oynana maçı okuymadığını hem Arnavutluk maçında hem Fransa maçında gördük." diyerek eleştirisini sürdürdü.

Uluç, "Türkiye'de EURO 2020'de Türk takımına güven verecek hoca yok. Benim milli takımımı EURO 2020'ye götürecek saygın bir yabancı hoca lazım." diyerek Milli Takım'a yabancı hoca getirilmesini istedi.

Etiketler
UEFA Euro 2020 A Milli Takım Şenol Güneş Türkiye