Yalansa dert, doğruysa ayrı dert: Sabah, İmamoğlu davasına bakan hakimi hedef aldı; okların hükümete dönmesine neden oldu

İmamoğlu davasında bakan hakim Zengin'in görevden alınması ve "Onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi" sözleri tartışılmaya devam ediliyor. Hükümete yakın Sabah gazetesi hakim Zengin hakkında "FETÖ'cü" suçlamasında bulundu. Haberlere erişim engeli getirildi.

Yalansa dert, doğruysa ayrı dert: Sabah, İmamoğlu davasına bakan hakimi hedef aldı; okların hükümete dönmesine neden oldu

GERÇEK GÜNDEM - HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar aşamasına gelindi. Cuma günü görülecek duruşma öncesi ise dikkati çeken gelişmeler yaşandı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, davaya bakan hakim Hüseyin Zengin'i taça çıkarmaya çalışırken okların İçişleri ile Adalet Bakanlıklarına yönelmesine neden oldu.

Peki süreç nasıl işledi?

DAVANIN ESKİ HAKİMİ: İMAMOĞLU’NU SİYASİ YASAKLI HALE GETİRMEM TELKİN EDİLDİ

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazıda İmamoğlu'nun yargılandığı davanın perde arkasında yaşananlara değindi.

Gazeteci, 21 Eylül'deki duruşmayı erteledikten hemen sonra görev yeri değiştirilen hakim Hüseyin Zengin'in güvendiği isimlere "İmamoğlu’na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi" dediğini aktardı.

SABAH’TAN KARŞI HAMLE

Terkoğlu'nun yazısı, gündemde geniş yer tuttu. Sabah gazetesi ise, belki de tepkileri savuşturmak adına, Zengin'in 'FETÖ iltisaklı' olduğunu ileri sürdü.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün avukat yapılanması ve hakimlik sınavı çalışma evleri ile ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmalar kapsamında örgüt içinde görev alan isimlerin ifadelerinde Hüseyin Zengin'in FETÖ evinde kaldığı, 17-25 Aralık sonrası ise ayrıldığı yer aldı."

Gazete ayrıca, Hakim Hüseyin Zengin’in FETÖ’nün mahrem yapılanması içinde yer aldığını ileri sürdü.

HALA DAVALARA GİRİYOR

Ancak gazetenin üstünde durmadığı detay, 'FETÖ iltisaklı olduğunu' ileri sürdüğü hakimin yeni görev yeri olan Samsun'da davalara girmeye devam ettiğiydi.

İddia doğruysa, 'FETÖ'yle mücadele edildiği' söylenen bir dönemde terör örgütüyle iltisaklı bir hakim hala işinin başında. Eğer değilse, Sabah gazetesi son düzenlemeyle birlikte ağır yaptırımlar öngörülen 'dezenformasyon' suçunu işliyor.

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ

Bu arada Hakim Hüseyin Zengin’in başvurusu üzerine Terkoğlu'nun yazısına ve konuyla ilgili yapılan haberlere erişim engeli getirildi.

Sabah gazetesi erişim engelini “Cumhuriyet gazetesine kendi kaynağından yalanlama! O habere erişim engeli” başlığıyla haberleştirdi.

Gerçek Gündem'in edindiğin bilgilere göre; Zengin, daha sonra Sabah gazetesinin hakkında yaptığı ve 'FETÖ' suçlamasının yer aldığı haberle ilgili de erişim engeli başvurusunda bulundu.

Mahkeme, Zengin’in başvurusu üzerine Sabah’ın haberlerine erişim engeli getirdi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Ekrem İmamoğlu FETÖ Siyasi yasak