Soylu ve Akar dahil beş isim gündeme gelmişti: 'Bakanların, milletvekili adayı olması düşünülüyor'

Gazeteci Abdulkadir Selvi, iktidar kanadında bakanların milletvekili adayı olmasının düşünüldüğünü söyledi. Bu senaryo daha önce de gündeme gelmiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da aralarında olduğu bazı bakanlar ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın isimleri zikredilmişti.

Soylu ve Akar dahil beş isim gündeme gelmişti: 'Bakanların, milletvekili adayı olması düşünülüyor'

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine bir yıldan az süre kala siyasi partiler, izleyecekleri stratejiye dönük çalışmalarını hızlandırdı. Ekonomik krizin de etkisiyle oylarında düşüş yaşayacağı öngörülen iktidar partisinde ise ilginç senaryolar konuşuluyor.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bakanların milletvekili adayı olmasının düşünüldüğünü söyledi:

"Bakanlar seçim bölgelerinde sürükleyici oluyor. Erdoğan’ın Kabine’de devam ettirmek istediği isimleri milletvekilliğinden istifa ettireceği söyleniyor. 2018 seçimlerinde Berat Albayrak, Abdulhamit Gül, Mevlüt Çavuşoğlu ve Süleyman Soylu milletvekili seçilip daha sonra istifa etmişlerdi."

Bahsi geçen senaryo, daha önce de gündeme gelmişti.

'Ankara kulislerini iyi koklamasıyla' tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında bazı bakanların milletvekili olmak istediğini söylemiş; bu isimleri şöyle sıralamıştı:

"(...) Çünkü seçimler sonrasında oluşacak tablo sıkıntılı bir durum yaratabilir. Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Hulusi Akar, Fuat Oktay'ı milletvekili listelerinde görme ihtimalimiz yüksek. MİT Başkanı Hakan Fidan'ı da. (...)"

'BAZI BAKANLAR BÜYÜKŞEHİRLERDE BELEDİYE BAŞKANI ADAYI YAPILABİLİR'

Selvi, 2024'te düzenlenmesi planlanan yerel seçimlerde de bazı bakanların büyükşehirlerde belediye başkanı adayı yapılmasının gündemde olduğunu kaydetti.

Bu konuda da özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) talip olanların isimleri gündeme gelmişti.

Bu isimler şöyleydi: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank.

Etiketler
Süleyman Soylu AKP MİT Abdulkadir Selvi