Saadet Partisi'nden Cumhurbaşkanlığı adayına ilişkin açıklama: Tarih verdi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Millet İttifakı'ndaki Cumhurbaşkanlığı aday tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Doğan, "Adayı Ocak ayı sonuna doğru açıklama ihtimali olmakla beraber, kesin seçim tarihini iktidar ne zaman açıklarsa bizde adayımızı o zaman açıklayacağız" dedi.

Saadet Partisi'nden Cumhurbaşkanlığı adayına ilişkin açıklama: Tarih verdi

Bir dizi programlara katılmak üzere Kayseri’ye gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, bir restoranda basın mensupları ile buluştu.

Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Doğan, "6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusuna cevap veren Doğan, “6’lı masa bir araya geldiğinde aldığı 2 tane ilkeli karar var. Bunlardan bir tanesi; biz bundan sonraki süreçte ittifak olduğumuz konularda beraber hareket edip, ihtilaf ettiğimiz konuları konuşmayacağız. İttifak ettiğimiz konuları icra ederken zaten ihtilaf ettiğimiz konuları bu sayede bertaraf ederiz. İkincisi ise bu seçimde kimin Cumhurbaşkanı adayımız olacağına seçim tarihi açıklandığı zaman karar verip, açıklayacağız. Bu karara da bu zamana kadar herkes sadık kaldı. Adayı Ocak ayı sonuna doğru açıklama ihtimali olmakla beraber kesin seçim tarihini iktidar ne zaman açıklarsa bizde adayımızı o zaman açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

"MİLLET İTTİFAKI'NDA DAĞILMA ASLA YAŞANMAYACAK"

Doğan, “Millet İttifakı’nın dışındaki partiler olanı değil almasını istediklerini söylüyorlar. Bizim onlarla işimiz olmaz. Ne yaptığımızı biliyoruz. Ne yapacağımızı da biliyoruz. Millet İttifak’ında bugüne kadar en ufak bir tartışma bile olmamıştır. Bundan sonrada çok güçlü olarak söylüyorum ki olma ihtimali yoktur. Birilerinin hayal ettiği Millet İttifakı’nda dağılma, karışma, çok aday çıkma diye bir durum asla yaşanmayacak" dedi.

"AÇIK FARKLA MİLLET İTTİFAKI SEÇİMİ KAZANACAK"

"Dışarıda birilerinin kulis haberleri ile oluşturmaya çalıştığı gündemin hiçbir anlamı ve karşılığı yoktur" diyen Doğan, "6’lı masada bulunan bütün liderler başta anlaştıkları konulara, ilkelere sadık bir şekilde bu süreci çok olgun bir vaziyette yürütüyorlar. Zaten bu olgunluğa bu ülkenin çok ihtiyacı var. Seçim tarihi geldiği zamanda sandıkta Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında bir seçim yarışı olacak. Anketlerinde bize vermiş olduğu mesaj, açık farkla Millet İttifakı’nın seçimi kazanacağı ve 5 ay ay sonra ülkenin beraberce ortak akılla yönetileceğidir" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Etiketler
Saadet Partisi Cumhurbaşkanlığı İttifak Millet İttifakı