Özgürlük Yürüyüşü'nde 26'ncı gün... Erkan Baş KYK yurdunda asansör faciasına tepki gösterdi: Gençlere ölümden öte yol bırakmıyorlar

TİP lideri Erkan Baş'ın Hatay'dan Ankara'ya başlattığı yürüyüş 26'ncı gününde de sürüyor. Baş, paylaştığı videoda Aydın'da KYK yurdunda bir öğrencinin hayatını kaybetmesine de değindi. Baş, "Gençlere gelecek bırakmadıklarını söylüyorduk, artık gençlere ölümden öte bir yol bırakmıyorlar" dedi.

Özgürlük Yürüyüşü'nde 26'ncı gün... Erkan Baş KYK yurdunda asansör faciasına tepki gösterdi: Gençlere ölümden öte yol bırakmıyorlar

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), tutuklu milletvekili Can Atalay için Hatay'dan başlattığı 'Özgürlük Yürüyüşü'nün 26'ncı gününde de sürüyor. Genel Başkan Erkan Baş, bugün “yerel yönetimlere özgürlük ve halkın her düzeyde yönetime katılması” için yürüyor.

Baş ayrıca dün KYK yurdunda yaşanan asansör faciasında kazasında bir öğrencinin hayatını kaybetmesine de değindi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Baş, "Gençlere gelecek bırakmadıklarını söylüyorduk, artık gençlere ölümden öte bir yol bırakmıyorlar" ifadelerini kullanarak iktidarı eleştirdi.

Baş paylaşımına şu notu düştü:

Değerli yurttaşlar, Özgürlük Yürüyüşü’nün 26. sabahına yüreklerimizi dağlayan bir haberle başladık. Aydın Işıklı KYK Yurdu’nda adına “kaza” dedikleri bir cinayet yaşandı. Bakımsız bir asansörün düşmesi sonucu en az 1 kardeşimiz yaşamını yitirdi, yaralılar da var. Gençlere gelecek bırakmadıklarını söylüyorduk, artık gençlere ölümden öte bir yol bırakmıyorlar. Lanet olsun böyle düzene, lanet olsun! Recep Tayyip Erdoğan, eserinle ne kadar gurur duysan az!

Baş’a yürüyüşünün 26’ıncı gününde eşlik eden isimler ise şöyle:

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt
Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt
Aliağa Belediye Meclisi CHP Başkanvekili Oğuzhan Özşahin
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Hakan Barçın
Konak Belediye Eski Başkanı Sema Pekdaş
Defne Belediye Meclisi Üyeleri Ahmet Bilgin ve Ümit Cahit Doğruel
Hatay Tabip Odası Önceki Dönem Başkanı Sadık Nazik

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İşçi Partisi - TİP Erkan Baş Can Atalay