Meclis'te gergin oturum: Ali Mahir Başarır fezlekelerle ilgili konuştu, AKP sıralarından sesler yükseldi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yalova’daki dava kapsamında gönderilen fezlekelerle ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Başarır'ın konuşması sırasında AKP sıralarından sesler yükseldi.

CHP’li Başarır yaptığı konuşmada, “Size sormak isterim, Genel Başkanınız Recep Tayyip Erdoğan hayatındaki ilk sabıkayı nereden aldı? Beyoğlu hakimlerine sarhoş dediği için aldı. Allaha şükür bizim böyle bir beyanımız yok. ‘Anayasa Mahkemesi’ni kapatsınlar’ diyen, ‘Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımıyorum’ diyen biz miyiz? Yargının geldiği nokta vahimdir” dedi.

180 MİLYON DOLAR RÜŞVETTEN KARAPARASI OLAN MİLLETVEKİLİ YARGILANMIYOR

CHP’li Ali Mahir Başarır, konuşması sırasında ‘yargı babanın çiftliği değil’ diye kendisine laf atan bir milletvekiline “Asıl babanın çiftliği bu ülke değil. Ancak bu ülke senin babanın çiftliği gibi olmuş ki 180 milyon dolar rüşvetten karaparası olan milletvekili yargılanmıyor” dedi.

“O LAFI BEN SÖYLESEYDİM, BANA FEZLEKE GELİRDİ!”

CHP’li Başarır, “Suçsuz milletvekilini yargılayacaksınız, kirli işler yapan milletvekili hakkında fezleke gelmeyecek. TCK 301’den önünüze gelen milletvekiline fezleke yolluyorsunuz, Mahir Ünal’a neden fezleke gelmedi? Cumhuriyete laf etti, onun cezasını neden Recep Tayyip Erdoğan veriyor? Neden yargı vermiyor? Ben söyleseydim o lafı bana fezleke gelirdi. Mahir Ünal’a neden gelmiyor? İşte yargı bu. Çünkü sizin suç işleme özgürlüğünüz var. Siz yargı tarafından korunuyorsunuz, milletvekilleriniz korunuyor” dedi.

Etiketler
Mersin TBMM Meclis Yalova