'Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında üç nokta önemliydi'

Gazeteci Murat Sabuncu, partisinin yeni vizyon belgesini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında üç önemli noktanın bulunduğunu söyledi.

'Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında üç nokta önemliydi'

T24 yazarı Murat Sabuncu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda partisinin vizyon belgesini açıkladığı konuşmasını değerlendirdi.

Kapanış konuşmasıyla salondan büyük alkış alan ana muhalefet partisi liderinin konuşmasında üç noktanın önemli olduğunu ifade eden gazeteci, ilk sıraya Kılıçdaroğlu'nun "Bugün verdiğimiz kavga Türkiye'nin yarın nasıl bir ülke olacağının kavgası. Bugün bu sahneden size ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak seslenmiyorum, kuracağımız sistemin, büyük güç birliğinin bir parçası olarak sesleniyorum" şeklindeki ifadesini koydu.

Sabuncu, ikinci sırada CHP liderinin İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanlarını anmasına yer verdi.

Kılıçdaroğlu, altılı masada birlikte çalıştığı isimler için şunları söylemişti:

"(...) Bir de siyasal bizim birlikteliğimiz var tabii. Yani altılı masa. Türkiye için bir araya gelen, kalbi Türkiye için atan, 6 vatansever liderin masasıdır o. Bu değerli insanların en büyük motivasyonu, aldıkları ya da alacakları oylarda değil. 'Ülke söz konusu olunca, ideolojik farklılıklar teferruattır' dememiz, bu masanın en büyük gücüdür

Meral Hanım’ın partisini kurarken nasıl bir mücadele verdiğini, çok iyi biliyorum. Meral Hanım merttir. Temel Bey bu altılı masa kurulurken, sırtına nasıl bir yük yükleneceğini bilmiyor muydu? Biliyordu. Ama Temel Bey bilgedir ve cesurdur.

Ahmet Bey’le vatan söz konusu olduğunda bir araya gelmekten bir an bile tereddüt etmedik. Onun deneyimi ve entelektüel birikimi bize her türlü katkıyı sağlayacak. Ben Gültekin Bey’de Menderes ve Demirel’in gençliğini, onların ruhunu görüyorum. Ali Babacan'ın uygulama tecrübesini ve başarısını biliyorum, altını çiziyorum, bütün dünya da bu gerçeği biliyor. (...)"

Sabuncu, üçüncü önemli noktayı da şöyle anlattı:

"(...) Ve dünyaya verdiği mesaj. Malum bir süredir not kuruluşu Fitch'ten The Economist’e Erdoğan’ın kazanma olasılığını yüksek gören analizler yayınlanıyor. Bu arada Kılıçdaroğlu’na özellikle Avrupa ülkelerinin Türkiye’deki büyükelçilerinin kimi toplantılarda 'altılı masanın kazanması zor' dediğine dair 'söylentiler de' ulaşıyor. Kılıçdaroğlu’nun buradan verdiği mesaj net:

'Türkiye senin ucuz iş gücü alanın olmayacak, Türkiye senin mülteci kampın olmayacak, Türkiye senin çöp depolama alanın olmayacak.' (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
CHP Kemal Kılıçdaroğlu Murat Sabuncu