'İktidar korkmakta haklı'

T24 yazarı Murat Sabuncu, iktidar kanadının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan korkmakta haklı olduğunu söyledi: "Başta cumhurbaşkanlığı seçimleri alacağı pozisyonla hem önemli bir rolde olacak hem de Türkiye siyasetinin geleceğinde önemli bir figür."

'İktidar korkmakta haklı'

Gazeteci Murat Sabuncu, Halk TV'de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdiği yayının ardından izlenimlerini paylaştı.

T24'te kaleme aldığı yazısında "İstanbul çok önemli bir şehir. Ülkenin beşte biri burada yaşıyor. Ancak İmamoğlu seçildiği günden beri sadece yerel konularla ilgilenen bir profil olmadı. Ülkenin genel siyaseti konusunda da fikir üretti, söz söyledi" ifadesini kullanan Sabuncu, şöyle devam etti:

"Hataları da oldu elbet. Ancak şurası bir gerçek. İmamoğlu popüler, her görüşten insanın dikkatle takip ettiği bir isim.

Kemal Kılıçdaroğlu Altılı Masa'nın adayı olursa İmamoğlu onun yanında yer alır. Bir ayrışma olmaz. Ancak İmamoğlu'nun adaylığı hâlâ tam olarak gündem dışı görülemez - görülmemeli. Cuma günü hakkında ne karar çıkarsa çıksın İmamoğlu başta cumhurbaşkanlığı seçimleri alacağı pozisyonla hem önemli bir rolde olacak hem de Türkiye siyasetinin geleceğinde önemli bir figür… İktidar korkmakta haklı."

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Murat Sabuncu İstanbul