HDP'yi kapatma davasıyla ilgili çarpıcı yorum: 'Bahçeli'nin istediği gibi olmayacak'

Gazeteci Sedat Bozkurt, HDP'ye yönelik kapatma davasıyla ilgili olarak "HDP davası, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin istediği gibi hemen ele alınamayacak ve süreç biraz daha uzayacak" dedi.

HDP'yi kapatma davasıyla ilgili çarpıcı yorum: 'Bahçeli'nin istediği gibi olmayacak'

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) üçüncü büyük parti konumunda olan HDP'ye, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ısrarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla açılan kapatma davası, Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) sürüyor.

Bahçeli, geçtiğimiz günlerde AYM'ye sürecin uzaması nedeniyle tepki göstermişti.

'Ankara kulislerini iyi koklamasıyla' tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında davaya ilişkin edindiği bilgileri paylaştı:

"(...) Yargıtay’ın 'isteksiz' açtığı, Anayasa Mahkemesi’nin de 'gönülsüz' baktığı davanın prosedürü işliyor. Dava dosyasının çok zayıf olması nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı sürekli olarak ek delil olabilecek belge ve olaylarla dosyayı genişletmeye çalışıyor. Bu da doğal olarak zaman alıyor. HDP’nin avukatlarının yasal haklarını sonuna kadar kullanmalarıyla da dava sürecinin daha da uzayacağı belirtiliyor.

Davayı uzatacak etkenlerden birisi de Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan’ın görev süresinin şubat ayında bitiyor olması. Davaların görülme takvimini başkan belirliyor. Başkanlık seçim süreci de araya girince HDP davası, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin istediği gibi hemen ele alınamayacak ve süreç biraz daha uzayacak.

Mahkemenin de acelesi yok zaten. Zühtü Aslan tekrar başkanlığa aday olursa ve iktidardan bir biçimde müdahale gelmezse seçilme ihtimali var. Aslan seçilirse ve dava prosedür gereği karar aşamasına seçim takvimi başlayana kadar gelmemişse, üyelerin de hemen hemen tamamına yakınının olumlu karşılayacağı bir yorum ile HDP kapatma davası seçim sonrasına kalabilir."

Etiketler
HDP Devlet Bahçeli MHP