Erkan Baş: '6 yaşındaki çocuğa tecavüz eden zihniyetin oyunu isteyenin de Allah belasını versin'

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, İsmailağa cemaati bağlantılı Hiranur Vakfı'nda yaşanan çocuk istismar skandalına ilişkin yaptığı açıklamada; ''6 yaşındaki çocuğa tecavüz eden zihniyetin oyunu isteyenin de Allah belasını versin'' ifadelerini kullandı.

Erkan Baş: '6 yaşındaki çocuğa tecavüz eden zihniyetin oyunu isteyenin de Allah belasını versin'

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi henüz altı yaşında imam nikahıyla evlendirdiği ve çocuğun her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

BAŞ'TAN SERT TEPKİ

Son olarak Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin tarikat ve cemaatlerce karanlığa sürüklendiğini dikkat çeken Baş, haberlere konu olan bir olayda 6 yaşındaki bir kız çocuğunun gelinlikle fotoğraflarının yayımlandığını aktardı.

"Bir tarikat liderinin kızını 6 yaşında aynı yapı içerisinden bir mürit ile evlendirdiğini" söyleyen Baş, bu olayın, kız çocuğunun yetişkin bir kadın olarak boşanma davası açmasıyla ortaya çıktığını; şikayetçi olması üzerine iddianame hazırlandığını belirtti.

''MÜNFERİT BİR OLAY DEĞİLDİR''

Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu asla münferit bir olay değil. Bir iki kişinin yaşadığı bir mağduriyet değil. Öyle olsaydı bile dünyayı yakmamız gerekirdi. Aslında Türkiye'de gerici yapılanmalarla çocuklarımızın yüz yüze kaldığı bir sorun bu şekilde açığa çıktı. Konuşamayan binler var. Bunların kaçak yapılarına ruhsat veriliyor. Bunlar belediye ve merkezi bütçeden binlerce lira destek alıyorlar. Bunlar sahte sağlık raporları düzenliyorlar. Bunların para kaynaklarını ve siyasi destekçilerini devletten söküp atmadan hiçbir şey düzelmez. Bu topluma yerleşmiş kanser hücresini içimizden söküp atmalıyız.

Vatandaşlar bu tür olaylara karşı durmadıkça ve yüksek sesle isyanlarını dile getirmedikçe söz konusu yapılanmalar ülkenin her bir yanını sarmaya devam edecek. Bu karanlıkla ancak laiklikle başa çıkabiliriz. Oyları da güçleri de batsın, istemiyoruz. 6 yaşındaki çocuğa tecavüz eden zihniyetin oyunu isteyenin de Allah belasını versin."

Etiketler
Tecavüz İsmailağa Cemaati Erkan Baş Hiranur Vakfı