Derya Yanık'ın istismar açıklamasına CHP'li Taşcıer'den sert tepki: Selefinizin izinden gidiyorsunuz

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, sosyal medya hesabından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'ın 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesi ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Derya Yanık'ın istismar açıklamasına CHP'li Taşcıer'den sert tepki: Selefinizin izinden gidiyorsunuz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in altı yaşındaki kızını müridiyle ‘evlendirmesi’ ve çocuğun yıllarca istismar edilmesiyle ilgili “Çocuk istismarı, çocuğa yönelik istismar vakaları siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek meseleler.” açıklamasını yaptı.

TAŞCIER'DEN TEPKİ

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, sosyal medya hesabından Yanık'ın açıklamasına tepki gösterdi. Taşcıer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bakan,

Eğer çocuklar tarikat ellerinde ve göz bebeğiniz vakıflarda cinsel istismara uğruyorsa bundan daha siyasi bir konu olamaz. Sizin bu yapılara olan koşulsuz desteğinizin sonucudur bu olaylar. Siz de "bir kerelik" diye cümle kuran selefinizin izinden gidiyorsunuz."

Derya Yanık'ın istismar açıklamasına CHP'li Taşcıer'den sert tepki: Selefinizin izinden gidiyorsunuz - Resim : 3

Etiketler
Ankara Meclis Derya Yanık Milletvekili