CHP'li Özgür Özel'den AKP'li Bülent Turan'a: Sahtekarlıkla iktidarda kalınacağını düşünüyorsa bu bir zavallılık işaretidir

CHP'li Özgür Özel, HDP'li Semra Güzel'in vekilliğinin devamsızlık nedeniyle düşürülmesi hakkında yapılan oylamada yaşanan tartışmalar hakkında konuştu. Özel, AKP'li Bülent Turan'a'ın iddialarına tepki gösterdi.

GERÇEK GÜNDEM /

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) HDP'li Semra Güzel'in devamsızlık sebebiyle milletvekilliğinin düşürülmesi üzerine oylama yapıldı. İktidarın oylarıyla Güzel'in vekilliği düşürüldü.

TBMM'de yapılan oylamada AKP' Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın CHP'lilere yönelik ifadeleri tepki çekti. Turan, CHP'li vekillerinin oylamaya katılmadığını ileri sürdü. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis kulislerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada AKP'li Turan'a tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Üzülerek söyleyeyim ki artık AKP'de bu alışkanlık haline geldi. Çok somut konularda bile yalan bitmeden doğru konuşmuyorlar. Oylamanın sonunda 3 milletvekili duruyor diye 3 milletvekili ile oy kullandığımızı nereden çıkardın" ifadelerini kullanarak Turan'ın iddiasına yanıt verdi.

Özgür Özel, CHP'nin oylamadaki tavrını ise, "Biz zaten bu oylamada ret oyu kullandık. CHP Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına, Semra Güzel'in içinde bulunduğu fotoğraf karesinden, terör örgütü mensubuyla çekildiği fotoğraftan, bir kamp ziyaretinden dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini savunmuş, o yönde oy kullanmıştım. Bugünkü oylama milletvekilliğinin devamsızlığından dolayı düşürülmesi üzerine. Oysa ki Semra Güzel yargı önünde, mahkeme bir karar verecek. Mahkeme kararını vermeden mahkeme yerine geçip bir kişiye özel yoklamalar yapılarak onun milletvekilliğini düşürmek neyin nesidir biz anlamadık" diye konuştu.

AKP'li Binali Yıldırım'ın Meclis devamsızlığını da hatırlatan Özel, "Örneğin Sayın Binali Yıldırım Meclis Başkanlığı'nı bırakıp yoklamadan muaf olacağı Genel Başkan Vekilliği görevine kadar geçen sürede Meclis'in kapısının kenarında geçmedi. Bir çok milletvekili var. Pandemide yoklama alınmadı" açıklamasında bulundu.

CHP'li Özgür Özel açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"BÜLENT TURAN'A BURADAN BİR ŞEY ÇIKMAZ"

Mahkemenin yerine geçmektir. İlkesel bir tutum içindeyiz. Yalana ne gerek var. Zaten Bülent Turan'ın sandığı gibi sanki biz evet oyu verecekmişiz de milletvekillerimiz çıkmış. Hiç öyle bir şey yok. Biz baştan beri kumpas yoklamalara karşıyız. Örneğin Tuma Çelik HDP milletvekiliydi. Cinsel saldırı ile suçlandı. HDP de dokunulmazlığının kaldırılmasına oy verdi. Gitti mahkemede yargılandı. Haklı çıktı. Geri geldi.

Biz o arada 'Meclis'te böyle bir suçla suçlanan kişi Meclis'in milletvekilleri listesinde yer almasın' diye düşürerek kendisinin yoklamayla düşürseydik bugün mahkemede yargılanmış ve suçsuzluğu ispatlanmış birisi bizim yanlışımızdan dolayı milletvekilliğinden düşecekti.

Bülent Turan buradan başka bir şey çıkarmaya çalışıyor ama Bülent Turan'a buradan bir şey çıkmaz. Bülent Turan'a şunu söylemek lazım: Bizi yenecekseniz gerçekten sözle yenmelisiniz. Bülent Turan hiç böyle yalanlara gerek, iktidara doğrulukla, dürüstlükle, milleti ikna ederek iktidara gelinebilir, iktidarda kalınabilir. Sahtekarlıkla iktidarda kalınacağını düşünüyorsa bu bir zavallılık işaretidir.

Etiketler
CHP Özgür Özel Bülent Turan HDP