CHP'li Muharrem Erkek, Erdoğan'ın fotoğrafıyla paylaştı: 'Herkes beceremez'

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sisi ile olan fotoğrafını paylaşarak daha önce söylediği cümleleri hatırlattı.

CHP'li Muharrem Erkek, Erdoğan'ın fotoğrafıyla paylaştı: 'Herkes beceremez'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetiyle 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışına katılmak üzere başkent Doha'ya gitti. Ziyarette dikkat çeken bir gelişme de yaşandı. Erdoğan daha önce 'Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar'da el sıkıştı. Bu tokalaşma iki ülke arasında 9 yıl sonra en üst düzey görüşme oldu.

TEPKİ YAĞDI

Görüşmeye sosyal medyada tepki yağarken, CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de Erdoğan'ın daha önce Sisi hakkında söylediği cümleleri sosyal medya hesabından paylaştı. Erkek'in paylaşımları şöyle oldu:

Dış politika duruş meselesidir. Ondan dolayı herkes beceremez. Bu fotoğraf dün çekildi. Peki, Erdoğan Sisi ile ilgili neler söylemişti, bazıları:

1- "(Yenilenen İstanbul seçimleri öncesinde) Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz? Mesele bu kadar önemli."

2- Erdoğan: "Darbeyle başa geçen şu andaki zalim Sisi, 50’ye yakın kişiyi idam etmiştir. Batı bu idamlara sessiz kalmıştır. Avrupa ülkeleri idamı yasaklarken, katil Sisi’nin davetine icabetle oradaki toplantıya iştirak etmişlerdi. Bu ikiyüzlülük değil çok yüzlülük."

3- Erdoğan: "Beni Sisi ile barıştırmak isteyenler var, asla kabul etmiyorum, etmem de. Neden? İşte bunlardan dolayı. Neden? Halkının yüzde 52 oyunu almış olan bir Mursi'yi ve arkadaşlarını cezaevine mahkum eden bir antidemokratla karşı karşıya gelmem, onunla aynı masada oturmam."

4- Erdoğan: "(Sisi ile görüşüp görüşmeyeceği sorusu üzerine) Şaka yapıyorsun herhalde. Böyle bir şey arkadaşlar söz konusu değil. Bizim gündemimizde böyle bir şey asla söz konusu değil."

5- Erdoğan: "Ben uluslararası platformlarda şu anda darbeci Sisi'yi Cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğimi söyledim. Yine söylüyorum. Benim için Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi'dir. BM'de aynı masaya onunla oturmadım. Oturursam, kendimi inkar ederim. Oturursam demokrat olmam."

6- Bu da iki yüzlü ve basiretsiz siyasetin göstergesi olarak nişâne kabul edilecek son örnek: Esad konusuna burada girmiyorum

Etiketler
Muharrem Erkek Çanakkale Recep Tayyip Erdoğan Milletvekili