CHP'den AKP'ye 'icazet' hatırlatmalı 'hamburger' yanıtı: 'Keşke siz de hamburger yeseniz de bu ayıpları işlemeseniz'

TBMM'de bütçe görüşmelerinde söz olan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP'nin kuruluşunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin kuruluşundaki ABD ziyaretlerini hatırlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2021 yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2023 yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşmeleri sürüyor.

AKP Düzce Milletvekili Fahri Çakır'ın konuşması nedeniyle sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP'ye hatırlatmalarda bulundu.

CHP'li Engin Altay, Çakır'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışı ziyaretlerine yaptığı "hamburger" göndermesine yanıt verdi.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Altay'ın "hamburger" ifadesinin sataşma olduğunu hatırlatması üzerine "Ben de hamburgeri severim" diyerek söz hakkı verdi.

CHP'li Engin Altay, "Keşke siz de hamburger yeseniz de bu ayıpları işlemeseniz. Katil diyor kanka oluyor, 15 Temmuz'un finansörü diyor sonra dost oluyor. Amerika'ya icazete gidenler belli. Sayın Erdoğan AK Parti'yi kurmadan önce gitti, kurdu bir daha gitti. Yanındakilerle de yollarını ayırdı. Sayın Erdoğan'ın Amerika'ya niye gittiğini, kimle konuştuğunu yüreğiniz yetiyorsa burada açıklayın" ifadelerini kullandı.

CHP'li Engin Altay'ın açıklaması şöyle oldu:

Genel Başkanımız hamburger yedi, helali hoş olsun kendi parasıyla yedi. Ama Genel Başkanımız mal varlığıyla tehdit edilmedi. Genel Başkanımız hamburger yedi ama haram yemedi. Mesela 7 liralık elektrik kablo borusu için yandaş müteahhite 2 bin lira ödemedi.

Kara kara aklayıcısı Sezgin Baran Korkmaz'ı bir operasyonla yurt dışına yollamadı. Orta Doğu'nun en büyük uyuşturucu kaçakçısını cezaevinden çıkarıp yurt dışına salmadı. Türkiye'yi mülteci deposuna çevirmedi. Türkiye'yi uyuşturucu bataklığına da çevirmedi. Türkiye'yi, Türk insanını dünyanın ucuz işgücü de yapmadı. Türkiye'yi gri listeye sokmadı. Keşke siz de hamburger yeseniz de bu ayıpları işlemeseniz.

Katil dedikleriyle kanka olmadı. 15 Temmuz'un finansörü dediği şerefsizlerle yeniden dost olmadı. Bunda bir huy var. Katil diyor kanka oluyor, 15 Temmuz'un finansörü diyor sonra dost oluyor. Amerika'ya icazete gidenler belli. Sayın Erdoğan AK Parti'yi kurmadan önce gitti, kurdu bir daha gitti. Yanındakilerle de yollarını ayırdı. Sayın Erdoğan'ın Amerika'ya niye gittiğini, kimle konuştuğunu yüreğiniz yetiyorsa burada açıklayın. Ve Sayın Erdoğan, Amerika'ya danışmanını yolladı; "Beni çöpe süpürmeyin, kullanın" mesajı verdi. Bundan büyük ayıp olur mu? Önce bunlara cevap vereceksiniz.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Engin Altay ABD TBMM