CHP Sözcüsü Öztrak, "vizyonsuzluğun daniskasıdır" diyerek rakamları açıkladı

CHP Sözcüsü Öztrak, "Milletin gelirini geçtin 25 bin doları 12 yıl öncesinin bile altına düşüreceksiniz, ondan sonra da böyle bir hükümetin bütçesini konuşacağız" ifadeleriyle AKP iktidarının ekonomi yönetimindeki krizleri TBMM gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçe görüşmeleri sürüyor.

"BU VİZYONSUZLUĞUN DANİSKASIDIR"

Aynı zamanda eski Hazine Müsteşarı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında Türkiye'deki ekonomik göstergeler hakkında topluma sunduğu vaatlerin yerine gelmediğini hatırlattı. Verileri açıklayan Öztrak, Türkiye'de yurttaşların koşullarının Erdoğan'ın sözlerinin aksine geriye gittiğini belirtti.

Faik Öztrak, "2011'de şapkadan çıkan bir başka tavşan da fert başına geliri 2023'te 25 bin dolara yükseltme sözü. Bu söz millete verildiğinde kişi başına gelir 11 bin 289 dolardı. Şimdi önümüze gelen programda 2023'te kişi başına düşen gelir olsa olsa 10 bin 71 dolar olur yazıyor. Altında da şimdi cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan 2011'de millete bu sözü veren AK Parti Genel Başkanının imzası var. Milletin gelirini geçtin 25 bin doları 12 yıl öncesinin bile altına düşüreceksiniz, ondan sonra da böyle bir hükümetin bütçesini konuşacağız. Bu vizyonsuzluğun daniskasıdır. Ayıptır, yazıktır, günahtır" diye konuştu.

FAİK ÖZTRAK RAKAMLARLA HATIRLATTI

Öztrak, "Bundan 12 yıl önce 2023'te ihracatı 500 milyar dolara ulaştırma sözü veren AK Parti Genel Başkanı bugün olsa olsa 265 milyar dolar olur yazan programa imzasını atmış. Yetmez her ay çıkıyor, ihracatta rekor kırdık diye caka satıyor bakanıyla birlikte. Yine o dönemde işsizlik oranını yüzde 5'e indirmeyi taahhüt etmiş ama işsizlik 2023'te 10,4 olan belgeye imzasını atıyor. 2011'de AK Parti Genel Başkanı millete 2023 yılında enflasyon ve faiz oranlarını kalıcı biçimde düşük ve tek haneli rakamlara indirme sözünü verdi. Netice: 2023'e 1 ay kala Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) makyajlı rakamlarıyla üretici enflasyonu yüzde 136, tüketici enflasyonu yüzde 84. Oysa AK Parti iş başına geldiğinde üretici enflasyonu yüzde 31, tüketici enflasyonu da yüzde 30'du" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Meclis bütçe görüşmeleri Bütçe TBMM