CHP PM toplandı: Kurultay tarihi kesinleşti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) kongre tarihini netleştirmek üzere toplandı. Parti Meclisi, 38. olağan kurultayın 4-5 Kasım'da yapılmasına karar verdi...

CHP PM toplandı: Kurultay tarihi kesinleşti

CHP Parti Meclisi, bugün 38. olağan kurultayın tarihini belirlemek için toplandı. Toplantıda 38. olağan kurultayın, MYK'nın önerdiği gibi, 4-5 Kasım tarihlerinde yapılmasına yönelik karar çıktı. Tüzük kurultayının ise oybirliği ile 25-26 Kasım'da yapılmasına karar verildi...

GÜNDEMDE NELER VARDI

PM üyelerine gönderilen toplantı çağrısında resmi gündem maddeleri olarak; genel başkan sunuşu, siyasi gelişmelere dair değerlendirmeler, il ve ilçe temsilciliklerinin yıllık hesaplarının onaylanması ve partinin genel başkan seçiminin yapılacağı kurultayın tarihinin netleştirilmesi sıralandı.

Duvar'da yer alan habere göre, toplantının siyasi değerlendirmeler kısmında hem il kongrelerindeki tablo, genel merkezin kongrelere müdahale ettiği iddiası gibi tartışmaların gündeme gelmesi beklenirken büyük kurultayın tarihi de netleşecek.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve seçimden sonra oluşturduğu yeni MYK’sinin “devrim niteliğinde olacak” dediği tüzük kurultayı ve bu kurultayın tarihi PM toplantısının gündemine alınmadı. Genel Merkez yöneticileri tüzük kurultayının seçimli kurultayın gölgesinde kalmaması için aralık ayında yapılmasının doğru olacağını düşünüyor.

Etiketler
CHP Kongre Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay