CHP İstanbul Örgütü’nün “ikinci adamı” istifa etti: “Bu bir veda değil, ‘tek yön iktidar’ yolculuğumuzun yeni durağıdır"

CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, "Aday belirleme yöntemi ne olursa olsun, bana her daim güvenen örgütümün alacağı kararın arkasında ve partimin emrinde bu adaylık yarışında yer alacağım" dedi.

CHP İstanbul Örgütü’nün “ikinci adamı” istifa etti: “Bu bir veda değil, ‘tek yön iktidar’ yolculuğumuzun yeni durağıdır"

GERÇEK GÜNDEM- Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, gelecek yıl yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday bugün il yönetimindeki görevinden istifa etti.

2018 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Canan Kaftancıoğlu’nun yönetim kurulunda yer alan Yakar, 2020 yılında Kaftancıoğlu’nun yeniden başkan seçilmesinden sonra il sekreterliği görevini üstlenmişti.

İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu 29 yaşındaki Yakar, 10 yıldır CHP’nin Beyoğlu ve İstanbul örgütlerinde görev yapıyordu.

“BİZ İSTANBUL HAYALİNİ KURAN VE BU HEDEFE İKİ KEZ ULAŞAN BİR YOLDAN GELİYORUZ”

Eski CHP İl Sekreteri ve yeni milletvekili aday adayı görevinde istifasını açıkladığı mektubunda başta Canan Kaftancıoğlu olmak üzere İstanbul il örgütüne teşekkür ederken 2019 seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nu büyükşehir belediye başkanlığına taşıyan ekibin parçası olduğunun altını çizdi:

“Bu bir veda değil, 2018 yılında ortaya koyduğumuz ‘İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar’ yolculuğumuzun yeni durağıdır. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım, başta il başkanım Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu olmak üzere bütün kurul arkadaşlarıma, tüm ilçe başkanlarıma ve yönetimlerine, İl Disiplin Kurulu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yönetimlerimize ve İstanbul örgütümüze büyük ve içten bir teşekkürü borç bilirim. Biz İstanbul hayalini birlikte kuran ve ne mutlu ki tüm emeklerini bu yolda sarf ederek hedefine 2 kez ulaşan bir yoldan geliyoruz. Son 60 ayımda iki kez kongrede seçilme ve aynı güveni tabana yayan ekipte yer alarak İstanbul’u kazanma iradesi göstermenin gururunu yaşıyorum. Bu sebeple aday belirleme yöntemi ne olursa olsun, bana her daim güvenen örgütümün alacağı kararın arkasında ve partimin emrinde bu adaylık yarışında yer alacağım.”

Etiketler
İstanbul