CHP, Hatay için nihai kararını verdi: Lütfü Savaş ile devam ediliyor!

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için gözler CHP'nin Hatay kararındaydı. CHP'den yapılan açıklamaya göre Hatay'da Lütfü Savaş ile devam edileceği bildirildi.

CHP, Hatay için nihai kararını verdi: Lütfü Savaş ile devam ediliyor!

Depremler sonrası Hatay'da yaşanan yıkımın sorumlularından biri olarak görülen, ancak CHP tarafından tepkilere rağmen yeniden büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilen Lütfü Savaş'la ilgili belirsizlik sona erdi.

CHP, Savaş'la yarışa devam edileceğini bildirdi. Ana muhalefet partisinin basına servis ettiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız."

ADAYLIĞININ GERİ ÇEKİLMESİ TALEP EDİLİYORDU

Savaş'ın adaylığı kamuoyunda eleştirilere yol açmış, sol kanatta bulunan birçok parti ve siyasetçi, CHP yönetimine bu karardan geri dönülmesi çağrısında bulunmuştu.

Son olarak deprem sonrası halkın taleplerini dillendirmek adına gösterdiği çabayla öne çıkan Gökhan Zan, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmuş, ilk açıklamasında Savaş'ın çekilmesi halinde kendisinin de fedakarlığa hazır olduğunu belirtmişti.

Lütfü Savaş'ın adaylığının geri çekilip çekilmeyeceği sorulan CHP lideri Özgür Özel, şunları kaydetmişti:

"PM'den aldığımız yetki aday çekme ve yeniden aday göstermeyi de içeriyor. Savaş’ın daha ilerisinde bir aday görürsek çekebiliriz. Bunu Lütfü Bey de anlayışla karşılar."

Ve Savaş'ın ismi, geçtiğimiz pazar Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında anons edilmemiş, gelişme kamuoyunda "Bırakıyor mu?" sorularına yol açmıştı. Savaş ise dün Özel'le görüşmüş, ardından kendisi için CHP Hatay İl Başkanlığı önünde toplananlara kapsamlı açıklamayı 20 Şubat'ta yapacaklarını duyurmuştu.

Etiketler
Lütfü Savaş CHP Hatay