Can Ataklı: AKP’liden al haberi, biz bunları bilmiyorduk

Gazeteci Can Ataklı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'in demecini yorumlarken "AKP’liden al haberi, biz bunları bilmiyorduk" dedi.

Can Ataklı: AKP’liden al haberi, biz bunları bilmiyorduk

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'in Suriye'ye yönelik operasyonla ilgili açıklamalarını köşesine taşıdı.

"Bunlar öyle açıklamalar ki, vatandaşın bilmediği ve AKP’li olmayan gazetecilerin de yazmaya pek göze alamadıkları bilgiler paylaşmış" diyen Ataklı, şöyle devam etti:

"(...) Şen bu bilgileri şöyle derlemiş:

– Rusların YPG ile son yaptığı görüşmede; YPG, Rusların 'Anlaşmaya uyun, aşağıya inin' teklifini reddetti.

– Terör örgütü, Türkiye’nin kararlılığı karşısında, Suriye harekatının önünü kesmek için Irak’ta saldırılarını artırdı. Irak’ta daha çok saklanma emri alan örgüt üyeleri, 'Vur-kaç' saldırılarına başladı.

– Türkiye’nin kararlılığının farkında olan terör örgütü başta ABD olmak üzere Batı’da kamuoyu oluşturmak için manipülasyonları devreye soktu:

1- Türkiye’nin müdahalesi, DEAŞ ile mücadeleye zarar veriyor.

2- Türkiye sivilleri vuruyor.

3- Türkiye’nin müdahalesi ABD üs ve askerlerini tehlikeye atıyor.

Özellikle ikinci madde çok önemli. Demek ki bu operasyonlarda sivillerin vurulduğu söyleniyormuş dünya medyasında. Ayrıca ABD askerlerinin tehlike altında olduğundan endişe ediyormuş. Bilmiyorduk bunları, AKP’nin sesinden öğrenmiş olduk."

Etiketler
Can Ataklı Ordu