Bülent Arınç: Toplum cinnet geçiriyor, aklımızı başımıza almalıyız

Bir dönem 'AKP'nin özgül ağırlığı' olarak anılan eski Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç, 'toplumun cinnet geçirdiğini' belirterek "Aklımızı başımıza almalıyız" uyarısında bulundu.

Bülent Arınç: Toplum cinnet geçiriyor, aklımızı başımıza almalıyız

Bir dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı görevini üstlenen ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden Kasım 2020'de istifa eden Bülent Arınç, iktidar partisine bazı mesajlar verdi.

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'a açıklamalarda bulunan Arınç, şiddet, nefret ve kadın cinayetlerine değinerek "Toplum cinnet geçiriyor" ifadesini kullandı.

Gazeteci, siyasetçinin sözlerini şöyle paylaştı:

"(...) Bülent Arınç... Kimseyi suçlamıyor... Fakat...

Herkesi... Şapkasını önüne koyup düşünmeye çağırıyor.

- 1969'tan bu yana belki 20 seçim geçirdim... Karşımızda olanları, en az kendimiz kadar saygın görecek bir anlayışın içinde olmalıyız.

Bülent Arınç'tan bir çağrı... 'Aklımızı başımıza almalıyız.'

Dinliyoruz... İşte sözün gerisi:

Parayı bulursunuz... Enflasyonu düşürürsünüz... Orta kesimin ve yoksulların durumu düzeltilir... Ama ahlak, üslup ve edep olarak birbirimizi, kendi nefsimizden daha tercih edecek noktaya gelmemiz lazım. Bunun için bir seferberliğe ihtiyaç var.

Seferberlik... Söylemesi hoş ama... Öncülüğünü kim yapacak? Sorduk.

Bülent Arınç'ın yanıtı:

- Öncülük şüphesiz ülkeyi yöneten, yönetimi ve adaleti elinde bulunduran insanlara yakışır.

Bugün... Siyaset öylesine keskin, ortalık öylesine toz duman ki... 'Tepeden' gelecek bir çağrının 'Muhalefet cephesinde karşılık bulabilmesi' zor... Hem de çok zor.

Hani bir şarkı var ya... 'Zor dostum zor.' (...)"

Etiketler
Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı