Bekir Bozdağ, aile düzenlemesini 'savundu': Tehdit emareleri sebebiyle şimdiden tedbir alıyoruz

Adalet Bakanı Bozdağ, anayasada düzenleme talep ettikleri noktalardan bahsederken "Türkiye’de kim evlilik birliğinin kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulduğu gerçeğini reddedebilir? Gelecekte bu ülkede buna dönük bir tehdidin emareleri gözüktüğü için şimdiden tedbir alıyoruz" dedi.

Bekir Bozdağ, aile düzenlemesini 'savundu': Tehdit emareleri sebebiyle şimdiden tedbir alıyoruz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TRT Haber canlı yayınına katılarak gündem konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, anayasa değişikliği teklifi konusunda "Geçen hafta Cumhur İttifakı Meclis grubu Anayasanın 24. maddesine 2 fıkra ekleyen, 41. maddesini 1. fıkrasını belirleyen değişiklikleri imzaya açtı. Milletvekillerimiz de bu imzaya destek verecekler. Teklif, yarın veya bir gün Meclis Başkanlığı'na sunulacak" dedi.

'EVLİLİĞİN KADINLA ERKEK ARASINDA OLDUĞUNU VURGULADIK'

Teklifin, daha önce yaşanılan sıkıntıların tekrar yaşanmaması için öngörülen bir düzenleme olduğunu söyleyen Bozdağ; şöyle devam etti:

"Teklife temel hak ve özgürlüklere anayasal güvence geliyor. Vatandaşlarımızın yaşam tarzlarını da teminat altına almaktadır. Teklifle din ve vicdan hürriyeti teminat altına alınacak. Vatandaşlarımızın yaşam tarzlarını da teminat altına almaktadır.

Sadece temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasında değil, kamu veya özel kesim tarafından sunulan mal ve hizmetlerinden de yararlanılmasının sağlanılması konusunda ayrımcılıklardan dolayı vatandaşlarımıza bir güvence getiriyor. Her alanda vatandaşlarımızı eşit gören uygulamalar sağlanacak. Tam olarak anayasal eşitlik getirmektedir. Ailenin toplumun temeli olduğu vurgulanmakta, evlilik birliğinin ancak kadın ile erkeğin evlenmesiyle açık bir şekilde vurgulanmaktadır."

'AİLE KURUMU BÜYÜK TEHDİT ALTINDA'

Başka ülkelerde de aileyi korumak için tedbirler alındığını belirten Bozdağ şöyle konuştu:

"Buna benzer anayasal ve yasal değişiklikler yapıldı. Aile kavramı birçok ülkede büyük bir tehlike ve saldırı altında. O yüzden anayasal düzeyde değişiklik lazımsa onun için anayasal değişiklik yapılıyor. Aile, Türk toplumunun temelidir. Buradaki değişiklik kadın ve erkeğin evlenmesi ile kurulur ve eşler arasında eşitliği oluşur.

Zaten evlilik birliği kurulduğunda aile de kurulmuş oluyor. Biz kimseyi hedef almıyoruz. Toplumun temelini oluşturan aileyi korumayı arzu ediyoruz. Aileyi tanımlamak yerine kimler arasında kurulması gerektiğini anayasal düzeyde ifade ediyoruz."

'TÜM PARTİLERİN DESTEK VERECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUM'

Muhalefetin de anayasal teklife destek vereceklerine inandıklarını söyleyen Bozdağ şunları söyledi:

"Bizim herkese gitmemizin sebebi şu. Bizim 335 oyumuz var. Meclis Başkanımız da kullanamadığına göre 334 oluyor. Teklifin kabul edilmesi için diğer partilerle görüşmemiz gerekir, yoksa bu sürecin nihayete ermesi mümkün gözükmüyor. Biz bu teklifte samimi olduğumuzu Türkiye'de kılık kıyafet konusunun tartışma konusu olmasının çıkmasını istiyoruz.

Partilerimizin bu teklife destek vereceğini ümit ediyorum. Türk milletinin temelinin oluşturan aileyi korumayı hedefliyoruz. Türkiye’de kim evlilik birliğinin kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulduğu gerçeğini reddedebilir? Gelecekte bu ülkede buna dönük bir tehdidin emareleri gözüktüğü için şimdiden tedbir alıyoruz. Dünyanın dört bir yanında tedbir alınıyorsa Türkiye'nin gecikmesi Türkiye'nin aleyhine olur.

'AÇIKÇA REDDEDEN PARTİ OLMADI'

Meclis'te bize ciddi bir itiraz yapılmadı. CHP seçime yakın sıcak bakmadığını referanduma gidilmesine karşı olduklarını belirtti, HDP başörtüsü konusuna sıcak baktığını, İYİ Parti de bu konuda yetkili organlarıyla görüştükten sonra teklifi değerlendireceklerini söyledi. Açıkça reddeden bir parti ben görmedim. Teklif somuta dönülüp Meclis Başkanlığına sunulduktan sonra daha net göreceğiz. TBMM'de 400 ve üzeri oyla kabul edilirse referanduma götürülmeyecek. Biz referanduma gitmeden yasalaşmasını arzu ediyoruz."

Etiketler
Evlilik Bekir Bozdağ Adalet Bakanı Tehdit