Bakan Ersoy'dan Meclis'te istismarın göbeğindeki tarikatın vakfıyla ilgili açıklama

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda bir çocuğun yıllarca 'evlilik' adı altında istismar edilmesi hakkında TBMM'de açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, vakıf hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Bakan Ersoy'dan Meclis'te istismarın göbeğindeki tarikatın vakfıyla ilgili açıklama

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 'cemaat' isimli odakların çocuklara yönelik istismarlardaki payı ve suçları örtmedeki etkileri tartışıldı.

TBMM Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülürken muhalefet partilerinin konuyu gündeme taşıması üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM'de açıklama yaptı.

Bakan Ersoy, "Vakıfla ilgili detaylı inceleme yapılıyor. Hassasiyetle konuyu takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy söz konusu vakıfla ilgili şu bilgileri verdi:

“Hepimizin çocukları ve torunları var. Çok hassas ve korkunç bir konu. Bakan olmamın yanında küçük çocukları olan bir baba olarak, bu olayı şiddetle kınıyorum. Olayın sorumlularının tamamının örnek teşkil edecek şekilde en ağır cezaları almaları ortak arzumuz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çocuğun nitelikli cinsel istismarı iddiasıyla açılan davaya müdahil oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bir başmüfettiş görevlendirdi ve görevine de başladı zaten. Öncelikle bu konuyla ilgili olmak üzere, vakıfla ilgili detaylı inceleme yapılıyor. Hassasiyetle konuyu takip ediyoruz.”

Etiketler
Evlilik Vakıf Mehmet Nuri Ersoy Meclis Mehmet Ersoy