Akşener: Bana 'Z'yi de sen hallet' demeyin

Gazeteci Sarıkaya, İYİ Parti lideri Akşener'in kendisine muhalefetin adayıyla ilgili sorular soran iş adamlarına "Aranızda bir anket yapsak, yarınız X adayını, yarınız da Y adayını desteklersiniz. Sonra dönüp bana dersiniz ki; şu Z adayını da sen hallet de bu iş bitsin" dediğini söyledi.

Akşener: Bana 'Z'yi de sen hallet' demeyin

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yedi ay kala, siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, hem iktidarın hem muhalefet kesimlerinin yurt içi gezilerinde STK'lara daha çok önem verdiğini, hatta bazı yerlerde parti teşkilatlarından önce bu kuruluşların ziyaret edildiğini söyledi.

"Liderlerin STK’lardan beklentisi ise seçmen üzerindeki etkilerini kullanmakla da sınırlı kalmıyor. Nitekim bunlardan biri de önceki gün İYİ Parti lideri Akşener’in İzmir gezisi sırasında yaşanmış" diyen Sarıkaya, yazısının 'Bana 'Z'yi de sen hallet' demeyin' başlıklı bölümünde şunları kaydetti:

"Toplantıya katılan işadamlarının aktardığına göre Akşener’e 6’lı masanın adayının ne zaman belirleneceği ve kimin olmasını istediğine ilişkin sorular yöneltilmiş.

Akşener, sorular karşısında aslında tutumunu da sergileyen şu yanıtı vermiş: 'Şimdi aranızda bir anket yapsak, yarınız X adayını, yarınız da Y adayını desteklersiniz. Sonra dönüp bana dersiniz ki şu Z adayını da sen hallet de bu iş bitsin…'

Salonda gülümsemeye yol açan yanıtı nasıl okuduklarını sordum. İYİ Parti’nin tutumunun baştan beri belli olduğunu, 'kazanacak aday' yaklaşımıyla tercihini öteden beri yaptığına dikkat çekti…

Ağırlıklı olarak okumaları benzerdi: 'Akşener, 'Z’yi de bana bırakmayın' diyerek, görevi bize yüklüyor. Doğrudan kendi söylemek yerine, bizim aracılığımızla mesajını Kılıçdaroğlu’na iletmek istiyor.'

Sivil toplum bu konuya girer mi? Girerse ne gibi bir sonuç çıkar? Veya onlar bir isim üzerinde uzlaşabilir mi? Uzlaşmaları 6’lı masada nasıl etki yaratır? Bunları zaman gösterecek."

Etiketler
Meral Akşener 2023 Seçim İYİ Parti Muhalefet